Groep B: Inter ondanks nederlaag toch door

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Groep B: Inter ondanks nederlaag toch door

Panathinaikos zorgde vanavond voor een verrassing. De Grieken wonnen met 0-1 van Inter en klimmen zo naar de tweede plaats in groep B. Ondanks de nederlaag gaat Inter door naar de kwarfinales.

Voor Inter volstond een gelijkspel tegen Panathinaikos om door te stoten naar de volgende ronde. Trainer José Mourinho liet eerder deze week optekenen dat winnen, en groepswinnaar worden, de enige optie was. En zo bleek vanavond ook uit de offensieve veldbezetting: driehoek MuntariIbrahimovicAdriano, met Maicon, Figo en Cambiasso in steun. Bij Panathinaikos kon coach Henk ten Cate opnieuw rekenen op Vangelis Mantzios, de spits die drie keer scoorde in de twee Champions Leaguewedstrijden die hij speelde.
 
De bezoekers uit Athene begonnen het best aan de partij. Pogingen van Simao en Gilberto gingen over en naast. De thuisploeg stelde daar, op een kans van Ibrahimovic na, niets tegenover. Rusten met 0-0, en Inter voorlopig door naar de volgende ronde.
 
Meer animo in de tweede helft, waarin Inter steeds meer baas werd. Schoten van Maicon en Adriano misten echter precisie. Panathinaikos plooide, maar brak nooit. Integendeel. Via José Sarriegi kwamen de Grieken zelfs op voorsprong. De verdediger mocht na een hoekschop de bal vrijstaand binnentikken. Voor Mourinho het sein om Cruz in te brengen. Maar ook de Argentijn kon, hoewel hij nog twee goede kansen kreeg, het tij niet keren.
 
Ondanks de nederlaag blijft Inter, tevens koploper in Italie, groepsleider. Sterker nog. Door het gelijkspel van Werder Bremen op het veld van Anorthosis Famagusta is Inter al zeker van de volgende ronde. Panathinaikos klimt door de zege naar de tweede plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties