Zege tegen Kopenhagen brengt Club in volgende ronde

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Zege tegen Kopenhagen brengt Club in volgende ronde
Foto: © SC

Club Brugge voldeed deze week niet aan de verwachtingen. Blauw-zwart geraakte in de UEFA-beker niet voorbij het Franse Saint-Etienne en blijft zo op twee punten steken. Toch houdt Club alles in eigen hand.

Wat er ook gebeurt, Club Brugge heeft sowieso genoeg aan een zege tegen FC Kopenhagen op de slotspeeldag om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zelfs als Club volgende week verliest op het veld van Valencia, houdt het alles in eigen hand.

Club Brugge staat momenteel derde in zijn poule met twee punten. Er van uitgaande dat naast Saint-Etienne ook Valencia zich zal plaatsen voor de volgende ronde, vecht Club samen met FC Kopenhagen en Rosenborg om het derde en laatste ticket in de groep. Club start in een voordeelsituatie: blauw-zwart heeft op dit moment twee punten, Kopenhagen en Rosenborg allebei één.

Maar dat kan volgende week anders zijn. Club Brugge trekt dan naar Valencia, terwijl FC Kopenhagen en Rosenborg in Denemarken strijden om de drie punten. Wat er daar ook gebeurt, een zege van Club op de slotspeeldag tegen Kopenhagen betekent sowieso de kwalificatie voor blauw-zwart.

Zelfs een gelijkspel zou in bepaalde omstandigheden kunnen volstaan. Als FC Kopenhagen en Rosenborg volgende week gelijk spelen, en Club zelf met slechts één goal verschil verliest in Valencia, volstaat een draw tegen Kopenhagen om zich te plaatsen. Club Brugge zou dan zonder één zege doorstoten naar de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties