Groep E: Drama in Heerenveen. Feest in Wolfsburg

| 1 reacties
Groep E:  Drama in Heerenveen. Feest in Wolfsburg

Heerenveen heeft zijn laatste kans niet gegrepen. Op één speeldag van het einde is de Friese club uitgeschakeld, net als Portsmouth. De Engelse club moest de duimen leggen voor het Duitse Wolfsburg.

Heerenveen – Braga 1-2
Met het mes op de keel in een wedstrijd van de laatste kans. Zo voelde Heerenveen het ook aan. Na een uitgebreide studieronde trokken de Friezen ten aanval. Op een vrije trap zette Gerald Sibon de mannen van Trond Sollied (foto) op 1-0. Heerenveen leek gelanceerd , maar werd al snel genoodzaakt een noodlanding te maken toen Mika Vayrynen geblesseerd uitviel. Ook de gelijkmaker van Wason Renteriá vergemakkelijkte de redding niet.
De rust leek de Nederlanders weer op koers te hebben gezet. Heerenveen nam het heft in handen maar het was Luis Aguiar die aan de overkant met een meesterlijke vrije trap het Abe Lenstrastadion stil kreeg. Toch voor even want het Friese publiek leek aan te geven wat er moest gebeuren. “Alles of niets” weerklonk vanop de tribunes. Twintig minuten voor tijd zakte Danijel Panjic door zijn enkel, Heerenveen wist al wat het ging worden toen. Niets dus. Braga plaatst zich dankzij deze overwinning. Heerenveen ligt eruit. Benieuwd hoe lang Sollied de Friese vlieger nog hoog kan houden…
Wolfsburg – Portsmouth 3-2
Don’t mention the war… Een Duits-Engelse confrontatie levert altijd een interessante pot voetbal op. De wedstrijd was nauwelijks aan de gang toen Edin Dzeko de Wolfsburgers op voorsprong schoot. Portsmouth leek nauwelijks aangeslagen. In een tijspanne van drie minuten (11e en 14e) bogen de Engelsen de achterstand om in een voorsprong. Jermaine Defoe en Arnold Mvuemba tekenden voor de Engelse doelpunten. De pret was niet afgelopen want negen minuten later bracht Christian Gentner de stand opnieuw in evenwicht.
Na een kwartier wapenstilstand kwamen beide troepen weer in actie en bleven ze elkaar bestoken. In een op en neer gaande tweede helft leek een gelijkspel in de maak tot Portsmouth-doelman David James blunderde. Zvjezdan Misimovic liet het niet aan zijn hart komen en prikte de bal tegen de netten. Een paar minuten later nam James wraak. Hij stopte de penalty van Misimovic. Portsmouth zette nog een laatste offensief in maar de Duitse verdedigingslinie hield stand. The war was over. Wolfsburg gaat door. Portsmouth is uitgeschakeld. (KV)