Roda-fans plannen grootste supportersactie ooit

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Roda-fans plannen grootste supportersactie ooit

Twee supportersverenigingen van Roda JC plannen de grootste supportersactie ooit in Nederland. Vanaf 6 december starten ze met het project 'Fans maken Fans' waarmee ze proberen seizoenskaarten voor hun club te verkopen.

Het gaat om de supportersverenigingen Fanproject ’98 en West Side Ultras van Roda JC.  Na alle inspanningen tegen een fusie van hun club hebben de supporters van de Kerkraadse club een wervingsactie bedacht om te laten zien dat ook zij zich willen inspannen voor het zelfstandig voortbestaan van hun club. 

Onlangs verzamelden ze in een korte tijd zo'n 3000 handtekeningen van mensen die verklaarden hun seizoenskaart op te zeggen bij een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Nu willen ze op een positieve manier hun protest kracht bij zetten door te zorgen voor nieuwe fans.  Zowel Fanproject ’98 als West Side Ultras zien dit als de manier om te laten zien dat Roda JC voldoende draagvlak heeft om als zelfstandige club in een vol stadion door te gaan. 

Ook de fanclubs beseffen dat er bij Roda JC op financieel gebied iets moet veranderen en gezien een eerdere mededeling van algemeen directeur Huub Narinx waarin hij aangaf dat de sponsorinkomsten voor een zeer groot deel afhangen van het aantal bezoekers, willen zij met de actie 'Fans maken fans!' laten zien dat Roda JC op eigen kracht het financiële plaatje kan verbeteren en daarmee het grootste argument voor een fusie aan de kant zetten.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties