Eredivisie Kort: PSV wint niet bij Vitesse

Philippe Crols

PSV staat kort voor de winterstop negen punten achter op leider AZ. De landskampioen kwam in Arnhem niet verder dan een gelijkspel. Twente won wel en blijft bovenaan meedraaien.

PSV kwam tegen Vitesse net voor rust op voorsprong via Amrabat. Na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. De goal van Tarvajorvi volstond voor een gelijkspel.

Groningen moest thuis zijn meerdere erkennen in Twente. Arnautovic en Elia hadden de Tukkers op een dubbele voorsprong gezet. Net voor rust scoorde Lovre (ex-Anderlecht) het doelpunt van de hoop voor de thuisploeg. Stam en N'Kufo scoorden na de pauze nog voor Twente dat uiteindelijk met 1-4 won.

Heracles won de degradatietopper van Sparta. Onze landgenoot Wuytens maakte de openingsgoal van Falkenburg ongedaan. In de tweede helft maakte Vandenbergh de winning goal.

In Utrecht - Volendam werd niet gescoord.