KSV Oudenaarde loopt zware averij op.

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties

3 rode kaarten, trainer Leleu uit neutrale zone, doelman Malfait vervangen met ribbreuk en een 2-0 nederlaag. Jammer voor de neutrale toeschouwers dat een inconsequente scheidsrechter met twee maten en twee gewichten een topmatch naar de knoppen fluit.

K. STANDAARD WETTEREN – KSV OUDENAARDE : 2-0

Deze topper begon veelbelovend. Na 3 minuten besloot de mee opgerukte Michaël Janssens nipt voorlangs na hoekschop voor de bezoekers. Even later appelleerden Oudenaarde voor strafschop na al dan niet hands in de 16-meter. Na nog geen 10 minuten kreeg de match zijn eerste kantelmoment: Sandy Martens zette een solo op, werd foutief van de bal gezet, maar de ref liet onbegrijpelijk verder spelen. Martens werd belaagd door enkele thuisspelers en liet zich vangen aan de intimidatie van een verdediger. Op appel van de lijnrechter trok ref Delferiere rood voor natrappen. In het tumult vloog ook nog trainer Leleu uit de neutrale zone. De bezoekers waren echter niet aangeslagen en organiseerden zich voortreffelijk rond de sterk spelende Joris Brewaeys. Rond het kwartier was de thuisploeg voor het eerste gevaarlijk als Jan De Langhe na een collectieve aanval nipt naast kopte. Even later volgde kantelmoment 2: De Langhe kwam alleen voor Dieter Malfait, die knap redde. In diezelfde fase ging De Langhe – ex Oudenaardespeler – echter nog zwaar door op de doelman die met een gebroken rib moest worden vervangen. De door de bezoekers gecontesteerde ref  liet een terechte kaart echter op zak. Ondanks de man-meer situatie, bleef de thuisploeg al te voorzichtig spelen met veel volk achter de bal, loerend op de counter. Thuisdoelman De Vroe had rond het half uur een goede redding in huis, toen Schamp mooi Dejonckheere vrijspeelde. Vlak voor de rust pakte diezelfde De Vroe een harde vrijschop van Devleeschauwer. Kantelmoment 3 kwam er in blessuretijd van de eerste helft als De Langhe al te theateraal neergaat na een licht contact met Brewaeys, en de ref zich hieraan laat vangen met een 2de gele kaart tot gevolg voor de bezoekende verdediger. KSVO moest met 9 man de rust in en De Langhe was duidelijk de zondebok bij de bezoekers.

Met de moed der wanhoop begon het aan een schier onmogelijke opdracht aan de 2de helft. De ingevallen doelman Balcaen duwde mooi een centerschot van onder de lat en even later kregen de bezoekers zelfs dé kans om de score te openen. Schamp zette 3 man in de wind en zijn gekruist schot verraste de thuisdoelman, maar de bal ging centimeters naast de verkeerde kant van de paal buiten. Even later schoot Devleeschauwer een nieuwe vrije trap op de doelman. Na een uur spelen begon de thuisploeg dan eindelijk de numerieke meerderheid uit te buiten. Doelman Balcaen, die zich blesseerde bij een uittrap en de rest van de wedstrijd hinkend moest afwerken, pakte eerst nog mooi een vrije trap van Wyckaert, maar moest zich rond de 70ste minuut toch gewonnen geven als na een schermutseling De Langhe de bal binnenduwde. De veer brak nu bij de moedige bezoekers. De Langhe ging alleen op doel af, maar de hinkende Baelcaen was goed uitgekomen, waardoor de hoek te scherp was om te scoren. KSVO knutselde toch nog een mooie aanval in elkaar, maar De Caluwe besloot over. De doodsteek voor de bezoekers volgde hierop. Andy Wyckaert zette zich mooi door en besloot onder Balcaen. Diezelfde doelman pakte nog klasrijk een kopstoot van Staelens en een schot van Cordier. De bezoekers moesten de kelk nog tot op de bodem ledigen als de zwaar belaagde Janssens zich revancheerde met een drieste tackel en er voor zorgde dat Oudenaarde eindigde met 8.