Roda JC heeft het financieel moeilijk

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Roda JC heeft het financieel moeilijk

Het ziet er op financieel gebied niet zo goed uit voor de Nederlandse eredivisionist Roda JC. Volgens de regionale krant 'De Limburger' heeft de club uit Kerkrade een liquiditeitstekort van drie miljoen euro. Bij Roda spelen heel wat Belgen.

De belangrijkste reden waarom Roda JC zo'n tekort heeft, is omdat de club er al een tijdje niet meer in geslaagd is om een speler te verkopen voor een grote transfersom. Een lid van de Raad van Commissarissen van de club is nu van plan om 2 à 2,5 miljoen euro in de club te pompen.

Het is een mix van hogere kosten en tegenvallende netto-inkomsten dat Roda voor problemen stelt. Mocht de club op korte termijn een speler kunnen verkopen met een mooie winst, zal het financieel weer wat adem kunnen halen. Het ontslag van Raymond Atteveld en het aantrekken van Martin Van Geel als nieuwe technisch directeur heeft er ook voor gezorgd dat het kostenplaatje feller is opgelopen dan verwacht.

Er is overigens intern nog altijd onduidelijkheid over een fusie met streekgenoot Fortuna Sittard. Eerst was er veel tegenkanting, maar nu willen al wat meer bestuursleden het onderzoek van Topvoetbal in Limburg eerst bekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties