Analyse Terugronde is ingezet in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
Terugronde is ingezet in Oost-Vlaanderen

Het dreigt bijna een gewoonte te worden want van de Top-5 wist slechts één ploeg de volle buit te behalen. Sint-Gillis-Waas voert zodoende terug de leiding in 1ste Provinciale.

Zaterdagavond al ging leider Jong Lede kopje onder bij SK Maldegem en dat was een herhaling van de openingswedstrijd. Of Maldegem daarmee herboren is zullen we nog even afwachten. Eindstand 3-1

Het op vinkenslag liggende St-Gillis-Waas kreeg met FC Eeklo een niet onaardige tegenstander voorgeschoteld. De Waaslanders overheersten de ganse wedstrijd maar konden de klus pas in de slotminuten afmaken. Einduitslag 2-1

Kwik Eine ging vrank en vrij zijn kans bij JV Kruibeke en vond de thuisploeg in een mindere dag. De 39-jarige David De Ridder heerste als in zijn beste dagen. In de tweede helft kon Jong Vlaanderen toch nog terugkomen. Eindscore 2-2

Appelterre startte sterk bij Eendracht Aalter maar kreeg in de 2de helft 3 doelpunten op een rij binnen. Match afgelopen denk je dan. De tabaksplanters gaven zich echter niet gewonnen en dat loonde in blessuretijd. Eindstand 3-3

Net voor de rust klom Kemzeke op voorsprong bij Terjoden-Welle. De vreugde was van heel korte duur. De fusieploeg stuurde enkele invallers op het terrein en die maakten het verschil. Einduitslag 3-2

Evergem Center kreeg gastheer FC Vrasene bijna op de knieën in de 1ste helft, maar de dubbele bonus bleek onvoldoende. Vrasene bleef er in geloven en dat resulteerde. Eindscore 2-2

SK Lovendegem kreeg in de 1ste helft enkele kansen maar kon niet afwerken. SK Bellem deed dat in de 2de helft wel en nam de 3 punten mee naar huis. Eindstand 0-3

Op bezoek bij SV Voorde hervond SK Lebbeke plots zijn zwierige stijl zoals in de beginfase van de competitie. Nog voor het halfuur lag de thuisploeg uitgeteld en kon Lebbeke nog eens een zucht van verlichting slaken. Einduitslag 0-2

Rangschikking: St-Gillis-Waas 31; Lede 29; Kruibeke 28; Maldegem 26; Eeklo 24; Appelterre 23; Evergem en Kemzeke 22; Terjoden 21; Vrasene 20; Eine 19; Bellem 18; Lebbeke 16 Aalter en Voorde 15; Lovendegem 11.

Zaterdag al staan er 3 wedstrijden op het programma, waarvan de eerste al om 14u30 (Eine – St-Gillis-Waas). Benieuwd of het op dreef geraakte Eine de leiders het vuur aan de schenen kan leggen. Zondag ligt het zwaartepunt in Lede waar Kruibeke op bezoek gaat. Wie de rol niet wil lossen achter St-Gillis-Waas zal uit zijn pijp moeten komen.

Na deze speeldag begint dan de winterstop, al is deze heel kort voor de ploegen die nog een sneeuwmatch moeten inhalen (op 4 januari) : Lebbeke - Kemzeke, St-Gillis-Waas - Voorde, Terjoden – Eeklo en Aalter - Eine