Groep E: Wolfsburg houdt Milan van groepswinst

Jurgen Thomas
Groep E:  Wolfsburg houdt Milan van groepswinst

Wolfsburg heeft in een rechtstreeks duel tegen Milan de groepswinst binnengehaald. De 2-2 in Milaan was hiervoor voldoende. Heerenveen sluit na deze nieuwe nederlaag zijn Europese campagne af zonder punten.

Milan –Wolfsburg 2-2
Dit duel stond in het teken van de winst in Groep E. Wolfsburg had voldoende aan een gelijkspel. Milan moest winnen. Met die gedachte begonnen de Italianen ook aan de partij. In de beginfase werd een bedrijvige Shevchenko tot tweemaal toe afgevlagd voor buitenspel. Op het kwartier vond Milan wat het zocht. Ambrosini kopte de voorzet van Seedorf in doel. Wolfsburg probeerde snel op gelijke hoogte te komen maar de pogingen van Dzeko en Dejagah stierven op de dwarslat.
Wolfsburg bleef na de pauze op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten werden de Duitsers beloond. De Italiaan Zaccardo scoorde tegen zijn landgenoten. Lang duurde het feestje niet want nog geen 60 seconden later zette Pato (foto) de Milanezen alweer op voorsprong. In een zeer genietbare tweede helft ging het spel continu heen en weer. Negen minuten voor tijd werkte Saglik de 2-2 voorbij Dida. De Duitsers lieten zich niet opnieuw verschalken en hielden achteraan de poort tot het einde op slot. Door dit gelijkspel is Wolfsburg groepswinnaar.
Portsmouth – Heerenveen 3-0
In de “partij der verliezers” schoot Heerenveen het best uit de startblokken met een bal op de paal van Beerens. Portsmouth herstelde snel het evenwicht. Ook Crouch raakte het doelkader. Een voor de rest gelijkopgaande eerste helft leek te eindigen op 0-0. Maar het venijn zat in de staart. Vijf minuten voor de rust kreeg Crouch iets te veel ruimte in de zestien. De Engelsman werkte de bal met het hoofd voorbij Vandenbussche (foto). Twee minuten later mocht de Heerenveen-doelman zich opnieuw omdraaien. Crouch (alweer) schoot de 2-0 op het bord.
Een aangeslagen Heerenveen had na rust veel moeite om Portsmouth op eigen helft te houden. De Engelse kustjongens hadden de wedstrijd volledig onder controle. Sporadisch konden de Friesen uitbreken om de Portsmouth-goalie Ashdown te bedreigen. Aan de overkant moest Vandenbussche meermaals alle zeilen bijzetten om een grotere score te voorkomen. Net voor tijd moest onze landgenoot zich toch voor een derde keer gewonnen geven op een poging van Hreidarsson. Sollied en co eindigen door dit verlies allerlaatste in Groep E met het minst mogelijk aantal punten. Een nul over de hele lijn voor Heerenveen.