Mathijssen: "Wedstrijdomstandigheden zaten niet mee"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Mathijssen: "Wedstrijdomstandigheden zaten niet mee"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen heeft Club Brugge geen Europese lente kunnen schenken. De Limburgse trainer was niet blind voor het zwakke spel van zijn team, maar verwees ook naar de blessurelast.

“Dit doet veel pijn”, aldus Mathijssen. “Hoe dichter je bij je doel komt, hoe pijnlijker het is om er dan naast te grijpen. We waren veel te slordig in balbezit. De opzet was om met veel mensen aan en rond de bal te spelen met de drang naar voren. Dat is niet altijd gelukt.”
 
Blessurelast
 
“De wedstrijdomstandigheden zaten niet mee”, gaat Mathijssen verder. “Als je voor de wedstrijd al een speler verliest en er vallen tijdens de wedstrijd ook nog drie spelers uit, dan wordt je beperkt in je mogelijkheden om te reageren.”
 
“We hadden de vorige drie wedstrijden ook kunnen winnen. En ook deze partij als we op volle sterkte hadden kunnen spelen, maar dan heb je pech, vallen er drie spelers uit, en dan wordt het moeilijker.”
 
Standard
 
De blauw-zwarte coach benadrukte dat ook de zware nederlaag tegen Standard nog in de hoofden zat. “Dit waren niet de ideale omstandigheden. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat we de minuscule letsels van zondag niet konden verhelpen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties