Inter na geschenk voorbij Siena

Maarten Vandenabeele
| 19 reacties

Inter boekte zijn achtste opeenvolgende zege tegen Siena, maar kreeg aardig wat hulp van de wedstrijdleiding. Desalniettemin slaan de Nerazzurri een kloof van 9 punten met Juventus, dat morgen nog speelt.

Thuisploeg Siena verloor nog niet in eigen huis en pakte Inter vrank en vrij aan. De Nerazzurri konden hun wil niet opleggen, maar ook Siena raakte niet aan grote kansen. In de 34e minuut werd Maicon onbewaakt gelaten bij een hoekschop van Balotelli en de Braziliaan kon simpel binnenwerken: 0-1. De thuisploeg reageerde en nog voor de pauze stond het gelijk: Kharja kopte van dichtbij binnen, 1-1.
In de tweede helft was er weinig opschudding. Ibrahimovic schoot op de lat, maar dat was het zo ongeveer. Op 7 minuten van het einde mocht Maxwell vanuit buitenspel de bal doorspelen naar Maicon, die koel bleef en afwerkte met een stiftertje: 1-2. Naast Maxwell stonden nog 4 andere Inter-spelers buitenspel, maar de grensrechter hield zijn vlag omlaag. Siena ging nog op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er bijna, maar Ghezzal miste voor een open doel: Maxwell kon nog net de bal afweren.

Eerder op de avodn won Lazio dankzij een laat doelpunt van Rocchi met 1-0 van Palermo. Bij de bezoekers werd Balzaretti daarna nog uitgesloten met tweemaal geel.