Hleb is andermaal de beste in Wit-Rusland

Hleb is andermaal de beste in Wit-Rusland

Aleksander Hleb is in eigen land uitgeroepen tot Wit-Russisch voetballer van het jaar. Het is voor de vierde keer op rij dat deze prijs de middenvelder van FC Barcelona te beurt valt. De prijs is een organisatie van Press Ball, een tijdschrift.

Aleksander Hleb is opvallend genoeg de enige grote speler uit zijn land die in het buitenland voetbalt. De meeste internationals uit Wit-Rusland voetballen ook nog in eigen land. Hleb speelt al sinds 2000 in West-Europa waar hij achtereenvolgens bij VfB Stuttgart, FC Arsenal en nu bij FC Barcelona onder contract staat.

Hleb speelde dit seizoen nog maar drie wedstrijden voor de Catalaanse trots, maar dat heeft vooral te maken met een blessure. Hij mocht ook al zeven keer invallen, maar scoren kon hij nog niet. Voor Wit-Rusland speelde de 27-jarige middenvelder al 45 interlands.

De beste coach van Wit-Rusland zullen ze bij Anderlecht ook nog kennen. Het werd Viktor Goncharenko, de trainer van BATE Borisov. Hij slaagde er in om voor het eerst een Wit-Russische club naar de groepsfase van de Champions League te loodsen na achtereenvolgens Valur Reykjavik, Anderlecht en Levski Sofia te kloppen. In de groepsfase zelf kon BATE Borisov geen Europese overwintering afdwingen maar speelde het thuis wel gelijk tegen Juventus Turijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws