Ook Qatar mengt zich in het WK-debat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Qatar mengt zich in het WK-debat
Foto: © SC

België en Nederland krijgen er nog een concurrent bij in de strijd om de organisatie van het WK 2018 en het WK 2002. Het Arabische staatje Qatar zou zich namelijk ook graag kandidaat stellen om 's werelds grootste voetbalfeest binnen te halen.

Saud Al-Mohannadi, een hoogeplaatste binnen de Qatarese voetbalbond, liet vorige week dinsdag weten dat het Emiraat de middelen en de vaardigheden bezit om een eindronde van het WK voetbal te organiseren.

"We zijn zeer geïnteresseerd en denken dat we op een succesvolle manier dit prestigieuze evenement kunnen organiseren. We hebben de stadions en de ervaring om internationale topsportevenementen te organiseren. We willen wel geen overhaaste beslissingen nemen en onderzoeken of we kunnen voldoen aan alle eisen", aldus Al-Mohannadi aan het persagentschap Reuters.

De officiële inschrijving bij de wereldvoetbalbond FIFA voor de organisatie van beide WK's, start pas in januari 2009. Naast Qatar en de co-organisatie België-Nederland zouden ook Engeland, Spanje/Portugal, Australië, China, Mexico en Rusland interesse hebben in een WK-organisatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties