Delorge: 'Belangrijk dat ik weer kan spelen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Delorge: 'Belangrijk dat ik weer kan spelen'

Laurent Delorge is blij dat hij kon vertrekken bij Ajax Amsterdam. Onze landgenoot zegt vandaag in de krant Gazet van Antwerpen dat het voor hem belangrijk was om weer aan spelen toe te komen. Begin deze week stapte hij over naar Roda JC.

"Ajax Amsterdam was een droom, maar werd een ontgoocheling", windt Laurent Delorge er geen doekjes om. "Na een schitterend seizoen bij ADO Den Haag (zie foto), kon ik naar Ajax. Aanvankelijk liep het wel allemaal goed, maar dan raakte ik geblesseerd aan de hiel. Een operatie was noodzakelijk en ik moest acht maanden revalideren", legt Delorge uit.

Delorge stapte over naar Roda JC en gaat dus van de top naar de kelder van het klassement van de Eredivisie. "De strijd tegen de degradatie schrikt me niet af. Roda heeft veel te veel kwaliteiten om onderaan het klassement te staan. Ik heb vertrouwen in de club, de ploeg en de trainer (Harm Van Veldhoven, nvdr). Dat is ook de reden waarom ik een contract voor twee en een half jaar heb ondertekend", aldus Delorge.

Delorge is blij dat hij weer kan spelen. "Opnieuw op het veld staan bij wedstrijden was erg belangrijk. Ook Roda weer naar boven helpen, is dat. Ik wil samen met de andere spelers van Roda weer de smaak van het winnen proeven. Een dik jaar niet op topniveau meedraaien is lang, té lang", besluit de ex-speler van onder andere RSC Anderlecht, Lierse SK, AA Gent en Coventry City. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties