Dufermont pompt opnieuw wat geld in Moeskroen

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Dufermont pompt opnieuw wat geld in Moeskroen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Dufermont, de voormalige voorzitter van Excelsior Moeskroen, heeft de Waalse club toch opnieuw wat geld toegestopt. Dufermont pompt één miljoen euro in de club die het financieel heel moeilijk heeft en al spelers van de hand deed.

Excelsior Moeskroen mag sportief dan wel weinig problemen kennen, financieel is het een ander paar mouwen. Zo werd Adnan Custovic, dé sterkhouder van de club, onlangs van de hand gedaan aan AA Gent. De club kreeg ook een transferverbod van de licentiecommissie en dat is nog altijd niet opgeheven. Om toch transfers te mogen doen, is nieuwe financiële stuen van Philippe Dufermont noodzakelijk.

"Als ik het geld niet in de club steek, wordt het transferverbod nooit opgeheven. Bovendien maak ik zo de weg vrij voor het behalen van een nieuwe licentie. Moeskroen zal wel enkele strikte regels moeten volgen, want ik smijt mijn geld niet zomaar over de balk", aldus Dufermont in de krant Le Soir.

Dufermont laat voorts ook weten dat trainer Enzo Scifo op het punt staat om zijn contract te verlengen bij Les Hurlus. "We staan dicht bij een principeakkoord. Hij kan hier bijtekenen tot 2011." Scifo staat momenteel iets langer dan een jaar aan het roer bij de Henegouwers en parkeerde Moeskroen na de 5-1-zege tegen Club Brugge op een zevende plaats in het klassement na de heenronde. (P)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties