Engeland wil met smeergeld WK 2018 binnenhalen

Nico Wieme
| 4 reacties
Engeland wil met smeergeld WK 2018 binnenhalen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse Voetbalbond (FA) heeft een ferme klap geïncasseerd in haar poging om het WK 2018 binnen te halen. Er is een document uitgelekt waaruit blijkt dat de FA een bedrag van 1,5 miljoen pond veil heeft om met smeergeld de organisatie te krijgen.

Een onderzoek heeft aan het licht gebracht dat de FA maar liefst 1,5 miljoen pond (zo’n 1,7 miljoen euro) heeft gereserveerd voor lobbyisten en activiteiten, die stemmen voor de organisatie van het WK 2018 zouden moeten opleveren.
 
Een gelekt document van de FA beschrijft het bedrag dat nodig is voor “ad hoc strategische ontwikkelingsprojecten om het bestaande internationale ontwikkelingsprogramma aan te vullen en uit te bouwen en zo de kandidatuur te ondersteunen”.
 
Het uitlekken van dit nieuws is koren op de molen van België en Nederland die de WK-organisatie naar de Lage Landen willen halen. De concurrerende kandidaten zullen dit ongetwijfeld uitleggen als overkomelijk bewijs dat de FA fondsen wilde aanwenden om landen goedwillig te krijgen zodat ze op Engeland zouden stemmen.
 
De FA heeft in totaal 14,7 miljoen pond (15,5 miljoen euro) gereserveerd in haar volledige campagne om het WK in 2018 naar Engeland te halen. “We hebben niets te verbergen. De aangehaalde internationale fondsen zijn bedoeld voor legale projecten in de wereld”, reageerde een woordvoerder van de FA.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties