Club Brugge ijskoud gepakt

Steurbaut Kersten
Club Brugge ijskoud gepakt
Foto: © SC

De zwarte periode van Club Brugge gaat verder. Blauw-zwart werd in eigen huis ijskoud gepakt door Roeselare en mag nu ook de Beker van België op zijn buik schrijven.

De winterstop heeft Club Brugge niet kunnen inspireren. Een gladde grasmat speelde niet in het voordeel van de Bruggelingen, maar blauw-zwart acteerde tegen Roeselare, net als voor Nieuwjaar, gewoon ondermaats. Weinig tempo, een slechte balcirculatie en zonder vertrouwen. Weinig excuses.
 
Laurent Ciman, die net voor de aftrap Karel Geraerts moest vervangen, voetbalde als een vod. De Waalse verdediger verkwanselde de kans om zijn defensieve foutjes goed te maken met een doelpunt. Hij trapte een wenkende kans van dichtbij onbegrijpelijk naast. Ciman de zwarte piet toeschuiven is echter te hard. Club Brugge faalde collectief.
 
Michael Klukoswki was de enige die Jurgen Sierens voor de rust aan het werk zette. De Poolse Canadees poeierde twee kanonballen uit zijn linker. Sierens bokste twee keer met de vuisten weg. Stijn Stijnen keek aan de andere kant werkloos toe.
 
Na rust kreeg blauw-zwart meteen een ijskoude douche te verwerken. De eerste poging van de bezoekers tussen de palen was meteen raak. Met dank aan de nieuwkomers. Ivan Perisic trapte een hoekschop van Arturo Ten Heuvel via de onderkant van de lat voorbij Stijnen in doel. Op de tegenaanval lieten de Rodenbachjongens de kans liggen om Club helemaal uit te tellen.
 
Club Brugge moest komen en verhoogde de druk, maar kende pech in de afwerking. Sierens was tot tweemaal toe kansloos op pogingen van Brecht Capon en Joseph Akpala. Het leer dwarrelde aan de andere kant van de paal buiten. Blauw-zwart schreeuwde nog twee keer om een strafschop, maar Claude Bourdouxhe weigerde om de bal op de stip te leggen. Daniel Chavez trof in de slotfase nog de dwarslat.
 
Roeselare hield vrij makkelijk stand en vergat om Club Brugge volledig af te maken. Dissa verscheen alleen voor Stijnen, maar miste zijn controle. Het kon de pret echter niet bederven. Roeselare begint lachend aan 2009. De Brugse supporters zijn een depressie nabij. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties