Analyse Verhoogde spanning

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Verhoogde spanning
Foto: © SC

Door de halve misstap van Inter wint de Serie A weer aan spanning: Juventus staat op slechts vier punten van de leider. De Bianconeri lijken nog altijd de enige serieuze uitdager van de kampioen. AC Milan kon niet profiteren van Inters falen.

Mourinho zag zijn Inter wat verkrampt spelen tegen een sterk Cagliari. De Portugese coach verwees naar de afwezigen (Stankovic, Maicon, Vieira) die volgens hem te zeer gemist werden. Het mag duidelijk zijn dat de (te) ruime kern van Inter toch lacunes vertoont: sommige spelers zijn moeilijk te vervangen, zonder aan kwaliteitsverlies te lijden. Bovendien heeft Inter een karrenvracht aanvallers, maar enkel Ibrahimovic (foto), untouchable, voldoet. Geen van de andere spitsen kon zich opwerpen aan een volwaardig complement voor de Zweed, al dan niet door extra-sportieve redenen. De transfermarkt is nog even open en de Nerazzurri doen er misschien wel goed aan uit te kijken naar een extra aanvaller, al zal het niet eenvoudig zijn iemand te vinden die aan de norm voldoet. En, minstens even belangrijk, dan moeten er ook wat overtollige aanvallers verpatst kunnen worden.

Ranieri was vooraf op zijn hoede voor Siena en hij kreeg gelijk: zijn Juventus had meer dan de handen vol met de Toscaanse ploeg. Dezer dagen beschikken de Bianconeri echter over een bijzonder efficiënte extra troef: (de vrije trappen van ) Del Piero. Juventus' kapitein kent dit seizoen zijn gelijke niet op stilliggende ballen en bezorgde zijn team dit weekend het geloof dat de scudetto helemaal geen utopie is.
Volgende speeldag komt Buffon terug, maar Manninger (foto) heeft de enorme verdienste dat Italiës nummer 1 in alle rust kon terugkeren. De reservedoelman kweet zich bijzonder goed van zijn verantwoordelijk taak en met hem was Juve de minst gepasseerde verdediging van de Serie A.

In Rome speelde Milan, zoals zo vaak, slechts met flarden goed. Het eerste kwartier na de pauze was van een indrukwekkend niveau, met Pato als absolute uitblinker. Ervoor en erna was het echter heel wat minder: de Rossoneri acteerden veel te traag. De grote sterren hadden hun dagje niet en Beckham deed zijn uiterste best, maar kon in zijn competitiedebuut voor Milan de bakens niet verzetten. Grote namen maken nog geen grote ploeg: het gaat zeker op voor het huidige Milan. Officieel gelooft iedereen nog in de scudetto maar er zal toch serieus uit een ander vaatje moeten worden getapt én Inter en Juve moeten al van hun pluimen laten ook.

Fiorentina is misschien wel de grote verliezer van de speeldag. In eigen huis bleek het nietige Lecce een onoverkomelijke klip. De Viola vielen terug naar een gedeelde vijfde plaats. Ondanks de investeringen deze zomer en het behouden van superster Mutu (foto) lijkt een verbetering of zelfs evenaring van vorig seizoen (vierde en finale UEFA Cup) heel erg moeilijk te worden. Het kan natuurlijk vlug omslaan: de derde plaats van Milan ligt uiteindelijk nog maar 2 punten verder en in vergelijking met Napoli en Genoa heeft Prandelli een ruimere, meer ervaren kern, wat op de beslissende momenten de doorslag kan geven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties