Inter krijgt slaag

Maarten Vandenabeele
| 9 reacties

Inter kreeg van Atalanta een les in efficiëntie. Als Juventus vanavond bij Lazio wint, staan de Bianconeri plots op 1 punt van de kop. Genoa is de nieuwe nummer vier, want Napoli verloor bij Chievo.

Een onherkenbaar zwak Inter kreeg er in de eerste helft van langs: thuisploeg Atalanta toonde zich bijzonder efficiënt en werkte aan bijna 100% af. In de 18e minuut schoot Floccari in de draai de 1-0 binnen. 10 minuten later werd een vrije trap van Doni door Ibrahimovic in doel gedevieerd, 2-0, en nog eens 5 minuten later kopte Doni een voorzet van Valdes binnen: 3-0.
De tweede helft was overbodig: Inter liep constant achter de feiten aan en de Nerazzurri mochten blij zijn dat Atalanta niet meer zo precies afwerkte. Helemaal op het einde tikte Ibrahimovic van dichtbij nog de 3-1 binnen.

Genoa won bij Lecce en staat op de vierde plaats, op 8 punten van Inter. Het overwicht konden de bezoekers pas laat omzetten in doelpunten: in de 68e minuut verloste Jankovic de Rossoblu en Sculli legde in de extra tijd de eindstand vast, 0-2. Vanden Borre viel 10 minuten voor tijd in.

Napoli leed een nederlaag bij staartploeg Chievo. Marcolini bracht de thuisploeg verdiend op 1-0 na 32 minuten: na een fout van Contini op Pinzi zette hij een strafschop om. Kort na de pauze liet Hamsik Lavezzi de 1-1 scoren, maar even later protesteerde de Slovaak te hevig, waardoor Napoli met zijn tienen verder moest. Ook de thuisploeg haalde niet voltallig het einde, want Morero moest naar de kant met tweemaal geel. Een kwartier voor tijd kreeg Chievo opnieuw een penalty, na een ingreep van Rinaudo. Marcolini faalde weer niet en bezorgde zijn team 3 belangrijke punten. In de slotminuut raakte Lavezzi nog de dwarsligger.

AS Roma ging op de valreep met de drie punten lopen bij Torino. Een omhaal in de 92e minuut van Julio Baptista (foto) leverde drie punten op: 0-1. Barone werd na het doelpunt nog uitgesloten voor protest.

Bologna pakte een belangrijke driepunter in Catania. De thuisploeg moest al na 37 minuten met 10 man verder, na rood voor Izco. Bologna buitte de man meer uit kort na de pauze: Di Vaio en Adailton scoorden, 0-2. De thuisploeg probeerde terug te komen, maar Mascara zag een strafschop gepakt worden door Antonioli en de tegentreffer van Paolucci viel te laat om nog een punt uit de brand te kunnen slepen: 1-2.

Met Udinese gaat het van kwaad naar erger: de Bianconeri verloren kansloos in Cagliari. Conti en Biondini scoorden al vroeg: 2-0.

Sampdoria ging thuis onderuit tegen Palermo. Dankzij twee doelpunten van Bresciano konden de Rosaneri vieren: 0-2.

Gisteren al won Milan met 1-0 van Fiorentina en ook Siena haalde het met die cijfers van Reggina.