Spanje en Portugal bundelen krachten voor WK 2018

Spanje en Portugal bundelen krachten voor WK 2018
Foto: © SC

De Iberische landen Spanje en Portugal hebben zich verenigd om het Wereldkampioenschap 2018 binnen te halen. Met deze samenwerking krijgen België en Nederland een nieuwe sterke concurrent.

Na onder andere Engeland, Rusland en Australië heeft nu ook de tandem Spanje-Portugal zich kandidaat gesteld voor het WK 2018. De Portugese bondsvoorzitter Gilberto Madail wil koste wat kost een WK naar het Iberisch schiereiland halen. Indien het WK 2018 aan een ander land wordt toegewezen, stellen Portugal en Spanje zich kandidaat voor het volgende in 2022.
Portugal organiseerde vijf jaar geleden het Europees kampioenschap dat het zelf in de finale verloor van Griekenland. Bondgenoot Spanje was reeds gastheer van een WK. In 1982 won Italië er de finale van West-Duitsland
In een korte reactie aan Voetbalkrant liet de perswoordvoerder van de Belgische campagne, François Colin, weten niet verrast te zijn met de kandidatuur van Portugal en Spanje. “We gingen er al vanuit dat Spanje zich al dan niet met Portugal kandidaat ging stellen. Hoe meer kandidaturen, hoe meer vreugd”, voegde Colin er smalend aan toe. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties