Sonck ziet Mbokani morgen Gouden Schoen winnen

Mathias Dumarey
| 16 reacties
Sonck ziet Mbokani morgen Gouden Schoen winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond wordt de Gouden Schoen opnieuw uitgereikt. De kans is zeer groot dat opnieuw een speler van landskampioen Standard Luik met de hoogste eer gaat lopen. Wesley Sonck, aanvaller van Club Brugge, tipt op Dieumerci Mbokani als winnaar.

"Steven Defour was opnieuw heel goed en ook Milan Jovanovic en Axel Witsel presteerden uitstekend, maar volgens mij zal Dieumerci Mbokani winnen. Ik weet natuurlijk niet wat er in zijn hoofd omgaat, maar volgens mij heeft hij zeker de kwaliteit om te slagen in een grote buitenlandse competitie", aldus Wesley Sonck in Het Laatste Nieuws.

De spits van Club maakt zelf kans om in de top-10 te eindigen, maar ligt er niet wakker van. "Of ik nu zevende of twintigste word, ik vind het niet belangrijk. Vroeger was ik daar wel mee bezig, zeker in de jaren dat ik wist dat ik goed aan het spelen was. Nu is het mijn zorg niet meer", gaat de aanvaller van Club Brugge verder.

Sonck relativeert ook het belang van de Gouden Schoen. "In België is die prijs belangrijk, maar in het buitenland kijkt men niet op naar de winnaar. Manchester City betaalt Vincent Kompany niet omdat hij de Gouden Schoen heeft gewonnen, maar wel omdat hij goed presteert", besluit Sonck. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties