Spanje vreest kandidatuur België/Nederland voor WK

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Spanje vreest kandidatuur België/Nederland voor WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje heeft net als België en Nederland plannen om in 2018 het WK voetbal te organiseren. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Angel Maria Villar, vreest overigens de gezamenlijke kandidatuur van ons land en onze noorderburen.

Spanje ziet de co-organisatie van België en Nederland alsook de kandidatuur van Engeland als grote concurrentie voor de WK-organisatie. "Het zijn twee erg sterke concurrenten", aldus de Spaanse bondsvoorzitter Angel Maria Villar

Spanje is trouwens niet van plan het WK alleen te organiseren. Het diende gisteren ook zijn officiële kandidatuur in om samen met Portugal 's werelds grootste voetbalfeest te organiseren.

"Ik geloof zeker dat we een kans maken. Het zal heel moeilijk worden, maar je moet nu eenmaal een wedstrijd spelen als je wil winnen", laat Villar optekenen in de Spaanse pers. Ook Australië, Rusland en Qatar hebben plannen voor de WK-organisatie in 2018 of 2022. Eind 2010 zal de wereldvoetbalbond FIFA bekendmaken wie het WK mag organiseren.

Er worden zeker geen kandidaten verwacht uit Afrika of Zuid-Amerika omdat de volgende organisaties al in deze continenten plaatsvinden. Volgend jaar is Zuid-Afrika het toneel, vier jaar later is het aan de recordwereldkampioen Brazilië om het drama van 1950 uit te wissen. FIFA-voorzitter Sepp Blatter hoopt overigens dat ook de Verenigde Staten, Mexico en China hun kandidatuur stellen. De Zwitser zelf heeft een voorkeur voor Engeland. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties