Het seizoen van Olivier Renard is voorbij

De Nijs Michael
| 20 reacties
Het seizoen van Olivier Renard is voorbij
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen en Olivier Renard krijgen een bijzonder zware klap te verwerken. De goalie moet dinsdag onder het mes als gevolg van een rugblessure en ziet daardoor de rest van het seizoen in rook opgaan.

Renard moest voor de jaarwisseling een paar matchen vanaf de zijlijn toekijken als gevolg van een rugblessure. Dit jaar verscheen de goalie opnieuw op het veld, maar in de wedstrijd tegen Club Brugge was er van de Waal plots geen spoor meer. "Een spierblessure", was de vage uitleg van rood-geel.

"Ik had last van mijn been," legt Renard nu uit in Gazet van Antwerpen. "Die pijn is het gevolg van die hernia die uitstraalt. Ik heb drie specialisten geraadpleegd en overal kreeg ik hetzelfde dwingende advies: laat je opereren. Dit blauwblauw laten zou een hypotheek leggen op de rest van mijn leven - geen operatie is een garantie op een levenlang pijn."

"Het nieuws is als een mokerslag aangekomen", geeft de doelman toe. "Maar tegelijk heb ik mijn strijdvaardigheid al teruggevonden. Ik popel om te beginnen aan de revalidatie. Ik wil als een betere Renard terugkomen."

"Ik wil zo snel mogelijk terugkomen", vervolgt Renard. "Maar ik ga geen domme dingen doen en mijn eigen toekomst naar de vaantjes helpen door snel te hervatten. Ik ben out tot het einde van dit seizoen, punt. Maar dit is niet het einde van mijn carrière, zet dat maar in vette letters!"

Moet KV nu een extra doelman halen? "Het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen. Maar Biebauw is klaar om mijn rol over te nemen", sust de sluitpost. "En ook Thoelen is een wissel op de toekomst. Maar inderdaad, hij is nog jong. Misschien moet de club maar geen risico's nemen en er nog iemand bijhalen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties