KV Mechelen, Bergen en Dender doen slechte zaak

Anthony Van der Planken
| 12 reacties
KV Mechelen, Bergen en Dender doen slechte zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot, Tubeke en Roeselare zijn onderin het klassement de winnaars van de speeldag. Dankzij zeges tegen respectievelijk Dender, Lokeren en Charleroi profiteren ze optimaal van het puntenverlies van de concurrentie.

Germinal Beerschot won nipt op het veld van Dender. Faris Haroun scoorde diep in de tweede helft het enige doelpunt van de partij. De Ratten boeken zo hun derde zege op rij en zetten hun opmars in het klassement verder.

Ook Tubeke won, thuis werd Lokeren met 2-1 opzij gezet. Hekkensluiter Roeselare speelde dan weer sterk tegen Charleroi en hield na een klinkende 3-1 zege de punten thuis.

Zo wordt Charleroi één van de grote verliezers van de speeldag. De razend ambitieuze Karolo's dreigen nu zelfs in de degradatiegevaar te komen. Dat geldt ook voor KV Mechelen, dat thuis niet voorbij Moeskroen geraakte: 2-2.

In Bergen loert het degradatiespook eveneens om de hoek. Na een nieuwe nederlaag, dit keer op het veld van Racing Genk, staan de Draken slechts zestiende. Genk won met 2-0 en neemt zo weer even de druk op de schouders van Ronny Van Geneugden weg.

Kortrijk ten slotte verraste door met 0-1 te winnen op het veld van Cercle Brugge, dat zo zijn vierde plek verliest aan Racing Genk.

Later volgen uitgebreide verslagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties