Analyse Milan maakt indruk

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Milan maakt indruk
Foto: © SC

Juventus kreeg een steuntje van de scheidsrechter, Inter bleef maar net zijn zenuwen de baas, maar Milan pakte uit met een overtuigende prestatie, die de Rossoneri weer doet geloven in de titel.

Waar alle Milan-aanhangers vorige week nog in zak en as zaten - Milan had dan wel gewonnen van Fiorentina, maar Kakà (foto) leek na het laatste fluitsignaal duidelijk afscheid te nemen van ploeggenoten en tifosi - heerst momenteel lichte euforie. Kakà blijft (voorlopig) en hij leverde gisteren een prachtprestatie, gekruid met 2 doelpunten. De Braziliaan was onhoudbaar en het samenspel met Seedorf en Pato was bij momenten oogstrelend. Ronaldinho zat knarsentandend op de bank: voorlopig lijkt hij niet meer in de ploeg te geraken. Die andere vedette, David Beckham, speelde weer zijn wedstrijd en kon zelfs scoren. De Engelsman wordt nu al op handen gedragen en het is goed mogelijk dat de uitleenbeurt van enkele maanden verlengd wordt. Objectief gezien is Beckham zeker niet die superspeler, maar de tifosi van de Rossoneri, die kicken op echte sterren, zal het worst wezen. Plots lijkt Milan gewapend om de titelstrijd aan te gaan. Niet vergeten dat het ontbreken van zware Champions League-wedstrijden een belangrijk voordeel kan zijn ten opzichte van Inter en Juventus. De verdediging blijft wel het zorgenkind: Di Vaio kon moeilijk afgestopt worden. Zowel Maldini als Senderos beleefden geen zo'n makkelijke middag. Nesta lijkt echter stilaan klaar voor zijn rentree: met hem in het hart van de defensie staat de verdediging voor Abbiati normaal gezien een pak steviger.

Mourinho (foto) wordt langzaamaan een persiflage van zichzelf: de Portugees ging zodanig driest tekeer tegen scheidsrechter Celi, dat die niet anders kon dan hem naar de tribune te zenden. Daar bleef de Inter-coach misbaar maken en ook achteraf, op de persconferentie, was hij nog niet afgekoeld. Volgens hem deed de wedstrijdleiding er alles aan om Inter te doen verliezen en hij kon het opnieuw niet laten om een sneer richting Juventus te geven. In tijden dat de gemoederen nog steeds niet bedaard zijn na Calciopoli en er nog steeds geen heldere bewijzen zijn van dezer of gener (on)schuld, is de opmerking van Mourinho pijnlijk, misplaatst en zelfs dom te noemen. De Portugese oefenmeester had zich wellicht iets anders voorgesteld van zijn eerste maanden bij Inter: de ploeg is veel minder dominant dan vorige jaargangen, vetes met Adriano en vooral Balotelli lijken niet te eindigen en elke week moeten andere spelers in de tribune plaatsnemen, als straf voor een makke prestatie. Meer en meer raakt Mourinho geïsoleerd: na eerder geruzie met de helft van het trainers- en voorzitterskorps veroordeelde nu ook Ancelotti zonder omwegen het gedrag van zijn collega.
Op sportief vlak liep Inter alvast geen averij op: in de eerste wedstrijd zonder Ibrahimovic werd toch gewonnen, zodat de Nerazzurri vooralsnog alleen aan kop blijven.

Juventus had geen recht op de drie punten tegen Fiorentina, dat een mogelijke strafschop niet kreeg en een doelpunt onterecht voor buitenspel zag afgekeurd worden. Uiteindelijk creëerde Juve wel heel wat kansen, maar die kwamen er voornamelijk op de counter. Wie zijn slechte matchen echter met winst kan afsluiten, is een titelkandidaat. Ranieri kan trouwens nog steeds het excuus van de vele geblesseerden gebruiken, want behalve Buffon, dit weekend al meteen goed voor cruciale reddingen, keerde nog niemand van de geblesseerden terug. Zonder de geblesseerden had Marchisio (foto) misschien nog geen kans gekregen op het middenveld. De 23-jarige scoorde het enige doelpunt tegen de Viola en bevestigt week na week. Een type-Lampard, maar met een betere techniek, werd hij al genoemd. Als Poulsen en Tiago weer helemaal fit zijn, zullen ze alvast heel sterk moeten presteren om weer in de ploeg te geraken.

Onderin won Chievo bij Reggina, waardoor de Amaranto steeds meer afgezonderd raken op de laatste plaats. Het gat met Chievo en Torino, samen voorlaatste nu, bedraagt al 3 punten. Het bestuur greep intussen in en haalde Orlandi terug, de coach die eerder aan de kant werd gezet. Zo bijzonder is dat echter niet: wel meer ploegen passen die strategie toe in Italië. Ook hij kan echter maar roeien met de riemen die hij heeft. Met Corradi en Cozza beschikt Reggina over heel wat ervaring voorin, maar over het algemeen valt de ploeg wel heel licht uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties