Ruzie over medische staf Oranje

Ruzie over medische staf Oranje
Foto: © SC

De spelersraad van Oranje heeft de KNVB gevraagd om een oplossing te zoeken voor de medische staf. Een grote groep internationals is namelijk niet tevreden over de medische begeleiding bij het Nederlands elftal.

Namens een grote groep spelers heeft de spelersraad van Oranje (Van Bronckhorst, Van der Vaart, Mathijsen en Kuijt) aan bondscoach Bert van Marwijk gevraagd fysiotherapeut Leo Echteld terug te halen bij het begeleidingsteam van de nationale ploeg, weet Voetbal International.

Van de huidige groep internationals laten van Persie, Kuijt, de Jong, Babel, Boulahrouz, Ooijer, de Zeeuw, Bouma en van Bronckhorst zich nu al door Echteld behandelen. De Amsterdamse fysiotherapeut werkte al voor Oranje, maar werd na het EK 2008 door de Nederlandse Bond afgedankt.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, lijkt volgens VI niet van plan naar de internationals te willen luisteren. “Het klopt dat een aantal internationals heeft aangedrongen op de terugkeer van Leo. Maar zíj bepalen niet hoe de medische staf bij Oranje wordt samengesteld. Dat bepaalt de KNVB. Voordat we de WK-kwalificatiereeks weer oppakken in maart moet hier duidelijkheid over zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties