Trezeguet geen international meer (bis)

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Trezeguet geen international meer (bis)
Foto: © SC

David Trezeguet zal niet meer aantreden voor de Franse nationale ploeg. De Juventus-spits had eerder al eens afgehaakt, maar kwam toen nog terug op die beslissing. Dit keer is hij duidelijk: “Les Bleus, dat is gedaan."

De 30-jarige Trezeguet kondigde in juli aan dat hij niet meer voor zijn land wilde spelen. Aanleiding voor die beslissing was het feit dat de Franse voetbalbond, ondanks de slechte prestaties op EK2008, toch nog verder wou met coach Raymond Domenech (foto). De Franse bondscoach had Trezeguet overigens ook niet mee in de selectie opgenomen voor het tornooi in Zwitserland en Oostenrijk.
 
In november vertelde Trezeguet plots dat hij klaar was voor een terugkeer, zonder voorwaarden. Maar op die woorden komt de aanvaller nu terug. “Tijdens mijn blessure ben ik gaan nadenken”, zegt hij aan France Football. “Ik heb die laatste vier jaren, met Domenech aan het roer, geanalyseerd. En ik ben niet iemand die snel dingen vergeet, noch iemand die zijn manier van zijn en denken verandert. De FFF heeft beslist om met Domenech verder te gaan. Spijtig voor hen, maar daar kan ik mij niet bij aansluiten. Les Bleus, dat is gedaan.”
 
In totaal kwam Trezeguet 71 keer uit voor de nationale ploeg waarbij hij 34 keer wist te scoren. Op zijn palmares staat het wereldkampioenschap in 1998 en de Europese titel in 2000. Zijn laatste interland speelde hij in maart 2008 tegen Engeland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties