Eric Gerets zet jacht op Lyon terug in

Jeroen Pyl
| 1 reacties
Eric Gerets zet jacht op Lyon terug in
Foto: © SC

Eric Gerets heeft rechtstreekse concurrent Bordeaux met lege handen naar huis gestuurd na een nipte 1-0 overwinning in het Stade Vélodrome. Het was Bordeaux-spits Marouane Chamakh die met een owngoal zowel Marseille als Lyon deed juichen.

In een wedstrijd met sterke hoogtes en laagtes faalden beide ploegen voor doel. Chamakh (foto) en Jussie verkwanselden de beste kansen voor de bezoekers in de eerste periode. Wiltord en Julien Rodriguez misten voor de thuisploeg. Op slag van rust dook de Argentijn Cavenaghi plots alleen op voor Marseille-doelman Mandanda, die met een fantastische reactie de topschutter van Bordeaux het scoren belette.
 
De ondermaatse afwerking brak Bordeaux op het uur zuur op. Marouane Chamakh kopte uit het niets een hoekschop prachtig binnen, al verschalkte hij jammer genoeg zijn eigen doelman. Marseille nam het geschenk met beiden handen aan en stond de voorsprong niet meer af. Wendel trof nog de paal voor de bezoekers en Wiltord zag een geldig doelpunt worden afgekeurd. Bordeaux eindigde de partij met tien spelers na een tweede gele kaart voor Diawara.
 
Landskampioen Lyon bracht zelf een moeilijke verplaatsing naar Nice tot een goed einde: 1-3. Makoun en Benzema leken Lyon al snel naar een comfortabele zege te schieten. Onyekachi Apam bracht de spanning echter terug in de wedstrijd door vlak voor de pauze raak te treffen. De uitsluiting van Sablé aan het begin van het tweede bedrijf leek de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk was het de Kameroener Makoun die pas in de slotfase het lot van Nice bezegelde. De wedstrijd tussen Grenoble en Valenciennes baarde een muis en eindigde logischerwijze op 0-0.
 
In de rangschikking breidt Lyon zijn voorsprong op Bordeaux uit tot vier punten. Eerste achtervolgers PSG, Toulouse, Marseille en Lille wonnen allemaal hun partij en dichten zo de kloof met Les Girondins.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties