Stekelenburg denkt aan het buitenland

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Stekelenburg denkt aan het buitenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maarten Stekelenburg (foto) ziet meer dan ooit een transfer naar het buitenland zitten. De doelman van Ajax Amsterdam heeft een voorkeur voor de Premier League, de Primera Division en de Bundesliga.

"Ik sta meer dan ooit open voor een vertrek naar het buitenland. Al mijn generatiegenoten zijn al vertrokken. Die uittocht heeft best wel wat met me gedaan", laat Maarten Stekelenburg weten in Sportweek. "Ik ben opgegroeid met John Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar ken ik ook al langere tijd. Dat hij vertrok, vond ik erg jammer. Hij was belangrijk voor Ajax en we hebben ook persoonlijk een goede band."

De 26-jarige Stekelenburg maakte zijn debuut voor Ajax in het seizoen 2002/03 en speelde ondertussen al 129 competitiewedstrijden in de Eredivisie. Hij verzamelde ondertussen ook al vijftien internationale selecties voor Nederland. Het probleem van Stekelenburg is dat hij vaak wordt vergeleken met Edwin Van der Sar. Enkel Tottenham Hotspur heeft vorig jaar concrete interesse getoond in de Ajacied.

"Als je al die verhalen hoort, krijg je kriebels. Nu, als er toch geen concreet bod komt, is er ook geen probleem. Dan blijf ik gewoon hier. Ik moet ook naar mijn toekomst kijken. Als ik naar een club verhuis waar ik op de bank moet zitten, hoeft het ook niet. Dan komt mijn interlandcarrière in gevaar", besluit Stekelenburg die in de Nederlandse hoofdstad nog een contract heeft tot de zomer van 2012.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties