Koen De Vleeschauwer als vanouds

carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Koen De Vleeschauwer als vanouds

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oudenaarde heeft de beste papieren om de 2de periode binnen te halen. Bij aanvang van de 3de periode, liet het echter nadrukkelijk zien nog hoger te willen mikken. Koen De Vleeschauwer demonstreerde op 37-jarige leeftijd zijn nog steeds gave traptechniek.

Bij thuisploeg Racing Waregem ontbraken De Vos en De Loof met letsels. Bij Oudenaarde nog geen Brewaeys en Martens, beiden gekwetst. De Vleeschauwer keerde terug uit schorsing.

 

De bezoekers lieten er van bij aanvang niet de minste twijfel over bestaan dat ze hoger mikken dan de 2de periode en trokken meteen ten aanval. Nauwelijks 5 minuten gespeeld, of de “Rassing” was al 3 keer door het oog van de naald gekropen. Op hoekschop kregen Schamp en Versyp de bal niet voorbij Vergote. Even later besloot Versyp met een halve omhaal in de handen van de doelman. Enkele seconden later werd Schamp vrijgespeeld door Dejonckheere, maar zijn plaatsbal strandde op de paal! Na nauwelijks 10 minuten was er alweer gevaar, als De Caluwe verrassend uithaalde, en de in de beginfase onzekere Vergote de bal met veel moeite in 2 tijden onder controle kreeg. Na deze sterke openingsfase lieten de bezoekers wat stoom af, maar Waregem bleef met te veel man achter de bal om gevaarlijk te zijn. Halverwege was er toch een kopbalkansje voor Opbrouck, maar de bal ging anderhalve meter naast de kooi van de tot op dat moment werkloze Malfait. De Vleeschauwer bleef op zijn rechterflank dollen met zijn tegenstander en trapte, na een mooie combinatie met Dejonckheere, zijn voorzet hard en perfect op het hoofd van Klaas Van Den Bossche, die staalhard overhoeks binnenkopte: 0-1. KSVO bleef de betere en even later moest Vergote een hoekschop toestaan op poging van Schamp. Die hoekschop werd door De Vleeschauwer in zijn gekende stijl hard en zuiver naar de eerste paal getrapt, waar Schamp lichtjes devieerde en de bal zo in doel liet verdwijnen: 0-2 op het halfuur! Op slag van rust probeerde de thuisploeg de aansluitingstreffer te netten, maar Malfait bewees zelfs bij weinig werk enorm geconcentreerd te zijn. De thuissupporters appelleerden nog voor hands na een aangeschoten bal, maar het was aan de overkant De Vleeschauwer die het orgelpunt zette op zijn sterke eerste helft: hij snoepte de bal af van Vierstraete, kreeg veel ruimte, legde de bal klaar voor zijn rechter en trapte dan maar vanop ruim 25 meter met die gouden rechter de bal via beide palen voorbij de verbouwereerde Vergote:0-3. De bezoekers zat dus op rozen bij het rustsignaal.

 

Waregem begon de 2de helft met de moed der wanhoop en met extra-spits Vervaecke aan de achtervolging. KSVO liet de tegenstander wat meer komen, om zo de verkregen ruimte op het middenveld optimaal te benutten en te counteren naar hartenlust. De Vleeschauwer stuurde Schamp diep, maar deze besloot met zijn rechter in het zijnet. Aan de overkant verscheen Vervaecke uit het niets plots alleen voor Malfait, maar die verkleinde goed zijn hoek en verplichtte zo de Waregemspits de bal naast te plaatsen. Op het uur kwam Dejonckheere na een een-tweetje met Versyp in schietpositie, maar zijn knal werd gestuit door Vergote. Koen Versyp kwam even later oog in oog met Vergote en wou zo graag scoren tegen zijn ex-ploeg. Zijn bal ging een meter over. Diezelfde Dejonckheere benutte de geboden ruimte en deelde kwistig heerlijke voorzetten uit. Hij bracht Schamp zo nog 2 keer alleen voor Vergote, maar deze kwam telkens als winnaar uit het duel. Tussendoor showde Malfait nog eens zijn klasse door een volley van Vlaeminck van uit de kruising te halen en had De Caluwe het geluk aan zijn zijde, toen zijn ontzetten tegen de eigen doelpaal belandde. De laatste minuten werden gevuld met enkele applausvervangingen en nog een kans voor Schamp, die alleen voor Vergote opnieuw miste.

 

Doelpunten:

 

27’ 0-1 Van Den Bossche

33’ 0-2 Schamp

45’ 0-3 De Vleeschauwer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties