Faillissement dreigt voor Roda JC

Jimmy Wouters
| 5 reacties
Faillissement dreigt voor Roda JC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roda JC verkeert in zware financiële papieren. De Limburgse club zou volgens de Nederlandse media niet meer in staat zijn de lonen van deze maand te betalen. Indien er niet snel een oplossing komt, dreigt een faillissement.

Een fusie met Fortuna Sittard is in de maak, maar het is nog maar de vraag of Roda JC zelf het seizoen kan volmaken. De Limburgers zouden niet langer in staat zijn om de salarissen en de hypotheeklasten te betalen. Volgens diverse bronnen zou de club een acuut tekort hebben van drie miljoen euro. 

De club zocht eerst haar heil bij externe geldschieters. Nu dit tot niets leidde, zoekt Roda haar toevlucht tot de gemeente Kerkrade. De gemeenteraad van Kerkrade zal zich woensdag buigen over de zaak en dan uitmaken of ze de club eventueel zal steunen. Indien de steun uitblijft, dan zou het voor Roda erg moeilijk worden om het seizoen vol te maken. 

De ernstige financiële situatie van Roda JC maakt een fusie met het eveneens vrijwel failliette Fortuna Sittard zo goed als onvermijdbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties