Interview Losada: "Standard niet belangrijk"

Kevin Van Cutsem
| 9 reacties
Losada: "Standard niet belangrijk"
Foto: © SC

Anderlecht staat opnieuw aan kop van de rangschikking. Maar zondagavond kunnen de kaarten alweer anders liggen. Toch relativeert Hernan Losada de topper. β€œDe wedstrijden tegen Gent en Charleroi waren belangrijk. Die van zondag tegen Standard is dat niet."

De Argentijn kent een moeilijk eerste seizoen in Brussel. De statistieken spreken voor zich: 7 keer aan de aftrap, 3 maal geel en 1 doelpunt. Ook tegen Standard zal hij wellicht vanop de bank moeten starten. “Tja, ik wil me tonen, maar de coach beslist. Wedstrijden als die tegen Standard zijn heel mooi. Maar nogmaals, ik moet de keuze niet maken.”
 
Dat Anderlecht als leider mag beginnen aan de wedstrijd heeft zo zijn voordelen volgens Losada. “Het is beter omdat we nu niet moéten aanvallen. We kunnen rustig ons spel spelen en onze momenten kiezen. Bovendien spelen we als leider thuis, en dat geeft iets extra.”
 
Toch lacht de 26-jarige middenvelder de druk die de wedstrijd met zich meebrengt weg. “Ach, de afgelopen wedstrijden op Charleroi en Gent waren belangrijk. Die van zondag tegen Standard is dat niet. De vorige partijen moesten we winnen, anders liepen we achter de feiten aan. Nu hebben we het in eigen handen.”
 
Tegenstander Standard ging gisteren in Europa met de billen bloot. “Ik heb de wedstrijd niet bekeken, maar ik heb de goals wel op het nieuws gezien. We weten tot wat ze in staat zijn. Zondag wordt een topmatch, dan zullen ze er wel opnieuw staan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties