Opnieuw heel wat heisa omtrent spreekkoren
Philippe Crols
Opnieuw heel wat heisa omtrent spreekkoren
Foto: © SC

Enkele weken nadat de Belgische voetbalbond de spreekkoren "Et les Wallons, c'est du caca" als ludiek beschouwde, doet er zich een soortgelijke situatie voor. Afgelopen weekend riepen de fans van Antwerp "Et les Wallons sont pédophiles".

De wedstrijd van afgelopen weekend tussen Antwerp en Virton was bijzonder beladen. Na afloop van de confrontatie liep het helemaal uit de hand. De fans van Antwerp riepen "Et les Wallons sont pédophiles" en "Walen buiten". Bij Virton hebben ze hun buik vol van dit soort toestanden.

"Dit kan niet meer. Ik heb na de wedstrijd aan mijn spelers gevraagd om zich neer te zetten op het veld en bij wijze van protest in de handen te klappen, maar eigenlijk is het niet aan ons om actie te ondernemen", sprak Sébastien Grandjean, de coach van tweedeklasser Virton, in Le Soir.

De trainer was maandagavond eveneens te gast in Studio 1 op de RTBF. "De clubs moeten camera's in de stadions hangen om herrieschoppers te identificeren, maar die dingen worden gewoon niet gebruikt", aldus Grandjean. (GV)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties