Antwerp telt af naar licentie: I. Wederopstanding?

Antwerp telt af naar licentie: I. Wederopstanding?
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Royal Antwerp FC staat voor een cruciale week in haar voetbalbestaan. The Great Old heeft nog tot zondag 1 maart de kans om haar licentie voor het seizoen 2009-2010 af te dwingen. Voetbalkrant volgt het reilen en zeilen op de Bosuil.

Op het eerste zicht lijkt er geen vuiltje aan de lucht. De troepen van Ratko Svilar werken in alle rust de vooropgestelde training af: een lichte ochtendsessie van een uurtje in wedstrijdvorm. Langs de lijn kan de oudste club van het land op opvallend veel belangstelling rekenen. Enkele tientallen fans trotseren de kou om zelfs hun idolen op training een hart onder de riem te steken. Elke supporter met een roodwitte ziel weet namelijk dat stamnummer 1 voor een kritieke week staat. De financiële perikelen hebben de club in zijn macht en de onzekerheid over de licentie leek ook de sportieve resultaten aan te tasten.
 
Propere lei
 
Afgelopen zaterdag rechtten de spelers echter hun rug. The Great Old behaalde een uiterst belangrijke 2-1 thuiszege tegen Virton, één die werd gevierd als het binnenhalen van een landstitel. De nederlagen tegen Brussels, Beveren en KVSK United Lommel Overpelt hebben de Antwerpenaren even uit hun lood geslagen, maar niet uit de eindrondekoers. In de rangschikking bevindt Antwerp zich op de zevende stek. Buiten Sint-Truiden, Lierse en Ronse lijkt er echter nog geen enkel team al zeker van zijn eindpositie in de tweede klasse. Is roodwit afgelopen zaterdag definitief uit de neerwaartse spiraal gekropen?
 
“De volgende weken zal moeten blijken of de wederopstanding met deze zege is ingezet. Die overwinning deed enorm veel deugd. De manier waarop was niet belangrijk, maar de drie punten wel. Vanaf nu kan de ploeg terug met een propere lei beginnen en een eindspurt inzetten naar die eindronde toe. De linkerkolom staat heel dicht op elkaar en veel concurrenten laten wekelijks punten liggen. Antwerp kan die eindronde zeker nog halen”, aldus middenvelder Bas Vervaeke, die zelf wegens een schorsing moest toekijken. “Door de ondermaatse prestaties van de voorbije weken, ben je als speler automatisch meer met die eindronde bezig. Toch raken de licentieproblemen ons ook wel. Dat bepaalt immers jouw toekomst, die van de club én de supporters.”
 
Darko Pivaljevic (foto) is al jaren kind aan huis op de Bosuil. Financiële onzekerheden en sportieve tumult kunnen King Darko na bijna zes jaar niet meer van de wijs brengen. Met een strafschop in de 89e minuut hield de 34-jarige aanvaller de drie punten thuis tegen Virton. Ook de Serviër gelooft nog in de kwalificatie voor de eindronde, maar blikt voorzichtig vooruit op de laatste rechte lijn van het seizoen. “Drie weken geleden waren we nog zeker van onze plek in de eindronde. Sindsdien is de situatie er heel wat op verslechterd. Onze kansen kregen een deuk, maar zijn nog steeds goed. Antwerp moet de rest van het seizoen nu van dag tot dag bekijken. We mogen enkel denken aan de wedstrijd op Olympic Charleroi komende zondag.”
 
Vechtlust
 
Rechtsachter Roel van Hemert nam met een goede prestatie Antwerp op sleeptouw tegen Virton. Ook de Nederlander was vooral opgelucht met de driepunter. “We hebben voor elkaar en voor de club gevochten. Ik denk dat iedereen dat zaterdag heeft kunnen zien. Die financiële malaise gaat als speler nog je petje te boven, maar ook op sportief vlak is het hier de voorbije weken een puinhoop geweest. De voorbije wedstrijden zat het ook niet mee voor ons, de bal rolde niet. Zaterdag kwam daar eindelijk een einde aan. De eindronde halen blijft nog steeds ons doel. In de linkerkolom kan elke ploeg van de ene week op de andere twee plaatsen stijgen of dalen. Het is nu aan Antwerp om de wedstrijden goed aan te vangen.”

Auteur: Jeroen Pyl. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties