Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

In de vierde provinciale lijkt de kampioen in nagenoeg elke reeks reeds bekend. U kan hieronder uitzoeken wie op weg is naar de titel.

Vierde provinciale A:

Olympic zet grote stap richting titel

Olympic is nu wel echt op weg naar de titel. De club uit Deurne won afgelopen weekend op bezoek bij Borsbeek en zag dichtste achtervolger Berendrecht verliezen van Luchtbalboys. Misschien was de nummer twee met zijn gedachten meer bij de plaatstelijke festiviteiten dan bij de wedstrijd. Het verschil met de leider bedraagt nu acht punten. Heibos profiteerde maximaal van het puntenverlies van Berendrecht door met 6-0 te winnen van Donk. Heibos heeft nog altijd wel vier punten minder dan Berendrecht. Lint handhaaft zich dan weer in de subtop na winst op bezoek bij Putte.

Jong Merksem wint
Onderaan is Jong Merksem niet langer alleen laatste. Het won van Antuerpia en beent datzelfde team bij op de laatste plaats. Nog onderaan boekte VE Stabroek een knappe zege op bezoek bij Olympic Essen. VES heeft net als Olympic en Excelsior Essen 27 punten. Mortsel won in de onderste regionen op bezoek bij Boechout. Burcht pakte ten slotte nog de drie punten op bezoek bij Turk Sport.

Vierde provinciale B:

Berlaar klopt Blaasveld

Vorige week liet leider Berlaar punten liggen, maar afgelopen weekend herpakte het zich tegen Blaasveld (4-3). Bovendien verloor Putte, een van de achtervolgers op Berlaar, punten tegen Peulis, het team dat vorige week Berlaar ook van de zege hield. Puurs was eigenlijk het enige team dat als titelconcurrent de zege pakte. Dat gebeurde tegen Bevel. Berlaar heeft nog altijd wel acht punten meer. Elzestraat, de derde, kwam in Rijmenam niet verder dan een gelijkspel.

Winst voor Hingene

Onderaan won Hingene op het veld van Leest. Het neemt zo iets meer afstand van de laatste twee teams, Nielse en Kessel. Nielse kwam niet in actie, Kessel verloor thuis van Hemiksem. Emblem doet het dit seizoen veel beter dan vorig jaar, maar ging afgelopen weekend wel de boot in tegen Sint Amands. Ten slotte won Heindonk nog op bezoek bij Rumst.


Vierde provinciale C:

Poederlee riant aan de leiding
Poederlee won afgelopen weekend op bezoek bij Grobbendonk en heeft bijgevolg tien punten meer dan dichtste achtervolger Dosko. Dat verloor op bezoek bij Noordstar. Pulle en Gierle volgen op een punt van de tweede. Pulle liet het afweten tegen Hezewijk (1-2), maar Gierle won wel, op bezoek bij Massenhoven. Ook Wechelderzande en Zandhoven handhaven zich in de subtop na zeges tegen respectievelijk Oosthoven en Wortel.

Puntje voor de laatste
In de kelder van de klassering pakte Achter Olen een puntje tegen HIH Turnhout, maar het is wel de nieuwe rode lantaarn. Molenkring hield de punten dan weer thuis tegen Westmalle.

Vierde provinciale D:

Dimpna nog altijd ruime voorsprong

Dimpan won afgelopen weekend nipt op bezoek bij Wiekevorst, de eerste achtervolger. Dimpna heeft zes punten meer en een match minder gespeeld dan Wiekevorst. Een aantal andere toppers lieten het afweten. Zo verloor de derde in de stand, Punt, op bezoek bij Zoerle en geraakte Immer Voort niet voorbij Hallaar. Zammel kon zo dichter bij de top-4 komen, want het won wel, op bezoek bij Schoor.

Geen feest onderaan

Rode lantaarn schoor verloor en voor het overige was er onderaan niet veel blijdschap. Blauberg verloor bij Alberta en Oosterlo kreeg slaag van Vorst. Ramsel pakte dan weer wel een puntje tegen Veerle. Ten slotte won Netegalm van Booischot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties