Arsenal scoort maar één doelpunt

Dirk Pieters
| 1 reacties

Arsenal won dinsdagavond met 1-0 van AS Roma. Geen slechte uitslag voor de Engelse club, al had de score veel hoger kunnen en moeten oplopen. Enkel Robin Van Persie deed de netten trillen van op de stip.

Arsenal was in eigen huis oppermachtig aan een defensief ingesteld AS Roma. Vanaf de eerste minuut zette de thuisploeg de Italianen meteen onder druk. De beste kans in de beginfase was voor Samir Nasri, maar zijn kopbal ging voorlangs. Ook Nicklas Bendtner kreeg in de eerste helft heel wat kansen, maar de aanvaller wrong ze allemaal de nek om. Roma moest zich in de eerste helft beperken tot verdedigen, maar kreeg toch één goede mogelijkheid, maar het schot van Marco Motta ging nipt naast. Even later was het toch raak voor de thuisploeg. Van Persie dribbelde in het strafschopgebied en ging neer na een fout van Mexes. De Nederlander liet de strafschop niet onbenut en zette de 1-0 ruststand op het bord.

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. Roma-goalie Doni moest verschillende keren ingrijpen op pogingen van Bendtner, Abou Diaby en Emmanuel Eboué. Opnieuw kreeg AS Roma één kans na de pauze, maar ook het schot van Riise ging voorlangs. Arsenal verzuimde nadien om het helemaal af te maken en zo kan AS Roma nog steeds dromen van de volgende ronde. (AN)