Antwerp telt af naar licentie: II. Supporterspraat

Steurbaut Kersten
| 68 reacties
Antwerp telt af naar licentie: II. Supporterspraat
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Royal Antwerp FC staat voor een cruciale week in haar voetbalbestaan. The Great Old heeft nog tot zondag 1 maart de kans om haar licentie voor het seizoen 2009-2010 af te dwingen. Voetbalkrant volgt het reilen en zeilen op de Bosuil.

De Bosuil ligt er woensdagochtend als een oase van rust bij. De mededeling dat de spelers maandagnamiddag hun lonen hebben ontvangen heeft een kalmerend effect op de supporters.
 
De spelersgroep zondert zich ondertussen af. Ratko Svilar schotelt zijn pupillen, met het oog op de lastige uitwedstrijd op Olympic Charleroi, een fysieke ochtendsessie voor in het bos. Een twintigtal trouwe fans slaan hun kamp op voor het stadion en laten de spelers voor één keer uit het oog. Wat volgt is een leuk schouwspel: vurige discussies, ontelbare meningen en hier en daar een anekdote als intermezzo. Hoewel elk individu er een sterke opinie op nahoudt, over enkele debatpunten sluiten hun meningen dan ook nauw aan.
 
Eindrondekoorts
 
De match op Charleroi moet duidelijk maken of The Great Old zijn wederopstanding van afgelopen zaterdag kan doortrekken. Rood-wit zal het wel moeten stellen zonder aanvoerder Darko Pivaljevic. De supporters hopen unaniem dat Sebastián Setti, die gisteren nog individueel de training hervatte, de plaats van King Darko zal innemen. “Setti is een zeldzaam lichtpunt in deze ploeg. Iemand die intrinsiek een klasse sterker is dan zijn medemaats. Dat zie je aan zijn handelingssnelheid. Hij doet alles in één baltoets waardoor de andere spelers het moeilijk hebben om tijdig aan te sluiten.”
 
Over de kwalificatiekansen van stamnummer 1 op de eindronde klinkt er al heel wat minder optimisme. “De eindronde en promotie zullen er waarschijnlijk niet meer inzitten. Dat is overigens niet noodzakelijk negatief. Financieel kan Antwerp dat niet aan. In eerste klasse lopen de kosten veel hoger op, de spelerslonen in het bijzonder. Dat kan je niet enkel opvangen met de tv-gelden en de recettes. Waar gaan we dat geld vandaan halen?”
 
Misgelopen sponsor
 
Een voor de hand liggende, maar terechte vraag. Geruchten doen immers de ronde dat er tijdens de wedstrijd tegen Virton een potentiële sponsor aanwezig was, die 250.000 euro in de club wou pompen. Het wangedrag van de radicale Antwerp-aanhang en de opstoot tussen beide teams achteraf zou deze sponsor hebben afgeschrikt. Deze geruchten werden vanochtend door een interne bron bij Antwerp bevestigd.
 
“Wat wil je? Die sponsor moest  wegens veiligheidsmaatregelen 45 minuten wachten vooraleer hij het stadion kon verlaten. Hij zag enkel stewards en politie rondom hem. Je zou voor minder interesse verliezen als je eerste kennismaking met de club zo verloopt. En dat hebben we allemaal te danken aan die zogeheten ‘supporters’.” De groep fans, ondertussen al verkleind naar zo’n twaalf vertegenwoordigers, sluit zich daar bij aan. “Die beledigende spreekkoren stellen Antwerp alleen in een negatief daglicht. Dat komt onze reputatie niet ten goede en niemand heeft daar baat bij.”
 
“Wauters op pensioen, Antwerp kampioen”
 
De ontelbare spandoeken gericht tegen voorzitter Eddy Wauters kunnen wel op enige bijval rekenen. ”Dat hoort er nu eenmaal bij. Bij elke club uiten de supporters wel hun afkeuring tegenover het bestuur als het minder gaat.”Over Wauters zelf valt er ook geen goed woord. “Wij staan hier dagelijks, maar zien hem nooit. Hij zit enkel op zijn troon. Zoiets kan toch niet voor een voorzitter. Bovendien is Wauters enkel eigenaar van de vzw RAFC, niet van de club zelf. Op zijn 76-jarige leeftijd heeft hij zelfs nog niet voor een opvolger gezorgd.”

Auteur: Jeroen Pyl
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties