Maes: "We hebben sterktes Genk aan banden gelegd"

Jeroen Pyl
| 4 reacties
Maes: "We hebben sterktes Genk aan banden gelegd"
Foto: © SC

Terwijl collega Van Geneugden de ontgoocheling verbeet, glunderde Mechelen-trainer Peter Maes op de persconferentie achteraf. Maes was uiteraard opgetogen over de prestatie van zijn team en loofde uitblinkers Mununga en matchwinnaar Rossini.

“Dit zijn drie enorm belangrijke punten en een uitstekend vervolg op de voorbije weken”, stak Peter Maes (foto) van wal. “Vanuit een sterke organisatie hebben we de sterke punten van Genk kunnen lamleggen. We wisten vooraf perfect wat we bij de tegenstander moesten neutraliseren en dat hebben we ook gedaan.”
 
“Behalve bij het tegendoelpunt zijn de infiltraties van Genk er niet uitgekomen. Als een klasbak als Joao Carlos echter door je verdediging snijdt, heb je prijs. Verder hebben we ook goed het doorschuiven van Daniel Pudil aan banden gelegd door de looplijnen af te snijden.”
 
Met de overwinning boekt Mechelen een tien op twaalf, waardoor Malinwa blijft oprukken in de Jupiler Pro League. “We beleven een goede periode waarin het ook meezit. We hebben nu een riante positie verworven met het oog op de degradatiestrijd. Deze groep barst van het vertrouwen en de volgende weken gaan we naar die 40 punten toewerken”, blijft Maes strijdvaardig.
 
De oefenmeester had tenslotte nog lovende woorden voor Joachim Mununga en Giuseppe Rossini. “Ik zag vandaag een hele sterke Mununga, die het Pudil enorm lastig heeft gemaakt. Ook Rossini toonde zich vaak beter dan Genk-verdedigers Daeseleire en Anele en liep goed tussen de zones in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties