Noorwegen en Zweden willen samen EK 2016

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Noorwegen en Zweden willen samen EK 2016
Foto: © SC

De Scandinavische landen Zweden en Noorwegen zullen zich samen kandidaat stellen voor de organisatie van het EK 2016. Ze zullen wel met hevige concurrentie moeten afrekenen van onder andere Italië en Frankrijk.

Voor Noorwegen zou het de allereerste keer zijn dat ze het Europees kampioenschap voetbal organiseren. Zweden viel die eer al één keer eerder te beurt in 1992. Denemarken, dat toen Joegoslavië verving omwille van de burgeroorlog en waarvan alle internationals al op vakantie waren vertrokken, werd toen de winnaar na een 2-0-overwinning tegen Duitsland.

Eerder hebben ook al Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Rusland en de co-organisaties Hongarije-Roemenië en Schotland-Ierland-Wales te kennen gegeven dat ze het EK 2016 in huis willen halen. Landen die het EK 2016 willen organiseren, moeten hun interesse kenbaar maken aan de Europese voetbalbond UEFA ten laatste voor 9 maart. Op 15 februari 2010 moet de kandidatuur officieel ingediend zijn.

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een co-organisatie het EK organiseert. België en Nederland waren de eersten in 2000, het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea volgde en afgelopen zomer waren Zwitersland en Oostenrijk gastheer voor Europees voetbal van de bovenste plank. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties