Rode Kouyaté afgevoerd naar ziekenhuis

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
Rode Kouyaté afgevoerd naar ziekenhuis
Foto: © SC

Belangrijke fase in Germinal Beerschot – KV Kortrijk kort na de rust: Cheikhou Kouyaté houdt zijn voet te hoog in de lucht en trapt Silvio Proto op de borst. Nzolo geeft de middenvelder rood. Boeken dicht voor de West-Vlamingen.

“Hij gaat met de voet vooruit, maar er zijn ergere fases”, verdedigt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns zijn speler. “Hij had even goed rood kunnen trekken voor Proto. Kouyaté spuwt bloed en moest afgevoerd worden naar de spoed.”
 
“Een ongelukkige botsing”, beschrijft Hein Vanhaezebrouck. “Hij is een jongen die geen vlieg kwaad zou doen. De trap op Silvio Proto was dus zeker niet opzettelijk.” Voor Kouyaté was het zijn eerste rode kaart in de hoogste afdeling.
 
Bij Germinal Beerschot zijn ze ook opvallend mild voor de karatetrap van Kouyaté. “Ik heb hem niet zien komen, maar ik denk niet dat het met opzet  is”, reageert slachtoffer Proto. “Ik ken hem nog van bij Anderlecht en het is een goede jongen. Hij zag me waarschijnlijk niet komen. Ik heb hem ook niet gezien. Het ging allemaal heel snel. Ik hou er wel enkele pijnlijke ribben aan over.”
 
Ook Bart Goor verdedigt Kouyaté. “Ik heb de fase niet goed gezien, maar je kon na de wedstrijd nog wel de toppen zien in Proto’s borstkast. Ik weet niet of hij naar de bal of naar Silvio kijkt. Waarschijnlijk heeft hij oog voor de bal en dan is een rode kaart overbodig.” [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties