Financiële problemen voor Feyenoord

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Financiële problemen voor Feyenoord
Foto: © SC

De financiële crisis treft ook Feyenoord. De Rotterdammers moet geld lenen op de lopende kosten, waaronder de spelerslonen, tot het einde van het seizoen te betalen. Feyenoord bevestigt het verhaal, maar zegt dat de fans zich geen zorgen moeten maken.

“Voor veel clubs, waaronder Feyenoord, is het de laatste drie maanden van ieder seizoen scherp aan de wind varen voor wat betreft de liquiditeiten”, verklaart woordvoerder Raymond Salomon. “Door de teleurstellende resultaten en de daaruit voortvloeiende minder-opbrengsten is dat dit jaar nog eens extra het geval.”
 
Feyenoord heeft bovendien nog twee miljoen euro tegoed van het Spaanse Racing Santander. “In de zomer van 2007 hebben ze Ebi Smolarek voor ruim 4 miljoen euro overgenomen van Dortmund. Wij hadden nog 50 procent van de rechten. Dortmund bestrijdt dat niet, maar hoeft deze volgens de contracten ons pas te betalen nadat zij het geld van Santander hebben ontvangen. Feyenoord moet nu gaten dichten omdat Santander op de pot leeft.”
 
De Rotterdammers hebben een procedure opgestart bij de FIFA. Ondertussen vroegen ze ook uitstel van betaling voor de huur van het stadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties