Gillet onderwerp van psychologische oorlogsvoering

Nico Wieme
| 27 reacties
Gillet onderwerp van psychologische oorlogsvoering
Foto: © SC

Guillaume Gillet is het middelpunt geworden van de psychologische oorlogsvoering om de titel tussen Standard en Anderlecht. De Luikenaar in Brusselse loondienst versierde tegen Moeskroen een strafschop die er geen was en wordt daar nu voor afgerekend.

De strijd om de landstitel lijkt definitief ingezet. De duikpartij van Guillaume Gillet in het strafschopgebied van Moeskroen blijft voor beroering zorgen. Maandagavond stelde Standard zijn huisbier voor. Directeur Pierre François vroeg terloops aan bondsprocureur René Verstringhe of de Anderlechtspeler alsnog niet kan gestraft worden voor zijn schwalbe.
 
Gillet wordt ondertussen ook in zijn privéleven bestookt met negatieve opmerkingen. “Zondagnamiddag trok ik naar Visé om er de aftrap te geven van de derdeklassewedstrijd tussen Visé en Turnhout. Toen ik arriveerde bij het stadion, werd ik door kinderen van zeven of acht jaar, supporters van Standard, al meteen uitgescholden voor valsspeler”, doet Gillet zijn verhaal in HLN.
 
“Na de wedstrijd, op weg naar mijn auto, werd ik opnieuw agressief aangesproken door enkele ‘intelligente mensen’. Ik ging niet in op hun provocaties en stapte rustig verder zonder op te kijken. Uiteindelijk kreeg ik een pint bier over mijn voeten”, reageerde de Anderlechtspeler ontgoocheld.
 
Ook in de Waalse pers werd Gillet hard aangepakt. “Bij het lezen van de kranten viel ik achterover: de woorden ‘tricheur’ en ‘malhonnête’ deden mij pijn. Maar goed, ik neem mijn verantwoordelijkheid. ‘Ik heb die simulatie toch maar mooi gespeeld’: ik heb die woorden fout gekozen, ik wil mij daarom verontschuldigen bij ref Stéphane Breda en Moeskroen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties