Heerenveen door na prachtig bekerduel

Jimmy Wouters

Heerenveen is doorgedrongen tot de laatste vier in de KNVB-beker. De Friezen wonnen in eigen huis na een prachtig bekerduel van NEC met 3-1.

Heerenveen en NEC maakten er een uiterst boeiend kijkstuk van door vol voor de aanval te kiezen. Zo kreeg Paulo Henrique al na twee minuten de eerste grote kans. Na het Fries openingskwartier, kwam NEC beter in de wedstrijd en kreeg de ploeg uit Nijmegen ook enkele goede mogelijkheden.

Na 37 minuten voetballen kwamen de bezoekers op voorsprong. Lasse Schöne zorgde met een prachtige uithaal voor Nijmeegse voorsprong. Nog geen minuut later hing de score echter weer in evenwicht dankzij een nog mooier doelpunt van Paulo Henrique. De aanvaller wipte de bal mooi over zichzelf heen om dan vanuit de draai doelman Babos met een lobje te passeren.

In de tweede helft leidde het vele balverlies van beide ploegen tot veel kansen, maar enkel Heerenveen wist deze in doelpunten om te zetten. Met nog een kwartier te spelen zorgde Patrik Ingelsten voor de Friese voorsprong en drie minuten later gooide Viktor Elm de wedstrijd dan helemaal op slot. (AN)