Riquelme wordt gesteund door coach aartsrivaal

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Riquelme wordt gesteund door coach aartsrivaal
Foto: © SC

Juan Roman Riquelme besliste deze week om te kappen als Argentijns international. De middenvelder deed dat omdat zijn denkwijze over voetbal helemaal anders is dan deze van bondscoach Diego Armando Maradona. Riquelme krijgt daarbij ook onverwachte steun.

Die steun komt er van Nestor Gorosito, de trainer van River Plate. Juan Roman Riquelme verdient dezer dagen bij aartsrivaal Boca Juniors. "Riquelme heeft principes en vindt dat deze niet gerespecteerd zijn door Maradona", zegt Gorosito. Naast het feit dat de denkwijze over voetbal tussen Riquelme en de Argentijnse bondscoach verschillend zijn, is er ook het feit dat Diego Armando Maradona zich negatief uitliet over de spelverdeler die ooit nog voor FC Barcelona en FC Villarreal speelde.

Riquelme heeft overigens geen enkele interland onder Maradona gespeeld. Hij kwam aan een totaal van vijftig interlands. Riquelme heeft deze week gezegd dat er geen goede basis is om tot een samenwerking met Maradona te komen. Zolang Pluisje bondscoach is, zal Riquelme wellicht niet meer voor Argentinië uitkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties