Van Marwijk: 'We gaan voor wereldtitel in 2010'

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Van Marwijk: 'We gaan voor wereldtitel in 2010'
Foto: © SC

Bert Van Marwijk (foto) spreekt in een interview op de website van de wereldvoetbalbond FIFA ambitieuze taal. De Nederlandse bondscoach zegt voor niets minder te gaan dan de wereldtitel in 2010. "Mocht ik denken dat we niet kunnen winnen, bleef ik thuis."

Nederland is er volgend jaar zo goed als zeker bij op het grote voetbalfeest in Zuid-Afrika. Er is al een heuse kloof geslagen met Schotland, de nummer twee in de poule. "Ik had niet gedacht dat we met drie zeges op rij gingen beginnen. Je kan niets anders zeggen dan dat we uitstekend gestart waren aan de voorronde op het WK. Het nadeel is wel dat iedereen nu al denkt dat we veilig zijn maar ze vergeten wel dat er nog vijf partijen dienen gespeeld te worden", aldus Bert Van Marwijk.

"We hebben nog een lange weg te gaan en we mogen Schotland zeker niet onderschatten", zegt de ex-trainer van Feyenoord Rotterdam en Borussia Dortmund over de eerstvolgende tegenstander op 28 maart. "In de aanloop naar het EK 2008 versloegen ze twee keer Frankrijk, maar ze konden zich net niet plaatsen. Als ze van ons kunnen winnen in Amsterdam, blijven we wel aan kop maar wordt onze voorsprong wel verkleind", besluit de Nederlandse bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties