Brugse spelers zoeken naar verklaring

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Brugse spelers zoeken naar verklaring
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ging zondag in eigen huis met de billen bloot tegen AA Gent. De Brugse spelers zoeken naar een verklaring.

“Gent was vandaag heel efficiënt. Hun eerste kans was meteen raak”, aldus Geraerts. “Bijna iedere kans ging binnen.” Stijnen: “Vier doelpunten op minder dan 40 minuten. Dat mag nooit gebeuren. Als je de tweede bal niet weg krijgt, dan kom je in de problemen. Bij de derde goal kunnen ze in de derde fase scoren. Dan loop je gewoon achter de feiten aan.”

Teveel ruimte

“Met jongens als Ljubijankic en Ruiz weet je dat ze spelers hebben die het de verdediging moeilijk kunnen maken”, zegt Daerden. “We mogen de fout echter niet alleen bij de verdedigers zoeken. Ook op het middenveld en vooraan gaven we de bal te makkelijk weg.”

Na de gelijkmaker leek Club nochtans even op weg om door te gaan. “We speelden enthousiast”, vindt Geraerts, die opnieuw rechtsback stond. “Maar we krijgen het deksel op de neus. Na de rust ga je nog snel op zoek naar een tweede doelpunt, maar dat gebeurde zonder overtuiging.” Vadis: “Na de tweede en derde treffer gingen de kopjes toch naar beneden. En 1-4, dat is quasi onmogelijk om op te halen.”

Reageren

Club Brugge blijft voorlopig derde, maar kan zich met een Europees ticket in het achterhoofd geen misstappen meer veroorloven. “We hebben nog altijd een marge”, blijft Stijnen optimistisch. “Gelukkig moeten we vrijdag al terug aan de bak. We krijgen meteen de kans om te reageren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties