"Scheidsrechter machteloos bij goal De Sutter"

De Nijs Michael
| 11 reacties
"Scheidsrechter machteloos bij goal De Sutter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen won vrijdag met 2-1 van Anderlecht, maar na afloop van de partij was er toch heel wat heisa over het doelpunt van Anderlecht. Tom De Sutter scoorde namelijk nadat Anderlecht de bal niet terug gaf aan KV Mechelen.

Anderlecht stond vrijdag al 2-0 achter toen Koen Persoons bleef liggen na een contact, KV Mechelen trapte de bal vervolgens buiten. Normaal krijgt KV in zo'n situatie de bal terug, maar dat gebeurde deze keer niet. Jan Polak zette een aanval op en even later scoorde Tom De Sutter de aansluitingstreffer. Verder kwam Anderlecht niet meer, waardoor de treffer weinig waarde had. Desondanks blijft er heel wat ophef rond het doelpunt.

"In zo'n geval staat de scheidsrechter machteloos", legt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen uit in HLN. "Hij kan op zo'n moment wel tegen de man die inwerpt zeggen dat hij de bal terug naar de tegenstander moet gooien. Maar als die dat niet doet, kan hij hem op geen enkele manier bestraffen. Alles draait hier om fairplay. Op dat vlak zal Andrlecht het wel voelen, want de waarnemer die in de tribune zit, geeft beide teams daar punten voor."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties