De Bilde coacht dakloze voetballers voor televisie

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
De Bilde coacht dakloze voetballers voor televisie
Foto: © SC

Voormalig profvoetballer Gilles De Bilde zal binnenkort opnieuw op het televisiescherm te zien zijn. De Bilde zal voor de VRT een team dakloze voetballers coachen.

In 2007 kreeg Gilles De Bilde, ex-profvoetballer, occasioneel catwalkmodel en vader van drie, telefoon van een Antwerpse straathoekwerker met een onverwachte vraag. Of hij geen coach wilde worden van een team van dakloze voetballers?

Niet zomaar een team, maar het team dat de Belgische driekleur moet verdedigen op de Homeless world cup 2008, de wereldbeker voetbal voor daklozen.

De Bilde stemde in en stapte daarmee in een van de grootste avonturen van zijn leven. Hij deelt een jaar lang lief en leed met zijn ploeg. Stap voor stap leert hij omgaan met een bont gezelschap van mensen, die ieder hun eigen verleden hebben.

Zo is er de kansarme Diana, Pedro - de godfather van het De Coninckplein, de rebelse Luca, het koppel Danny en Claudia... Stuk voor stuk mensen die proberen om via dit voetbaltoernooi hun levenspatroon te doorbreken en een beter leven op te bouwen.

Van die individuen probeert De Bilde een team te maken. Niet alleen de spelers leggen daarbij een hele weg af, ook De Bilde groeit naarmate de tijd vordert. Onderweg wordt er veel gelachen, maar ook gehuild.

Homeless world cup is immers niet alleen een verhaal over voetbal. Het is een verhaal over mensen die een droom najagen: België vertegenwoordigen op de Homeless world cup in Melbourne.

Homeless World Cup, vanaf maandag 6 april op één.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties