Jonas De Roeck en Francky Dury in Studio 1 op zondag

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Jonas De Roeck en Francky Dury in Studio 1 op zondag
Foto: © SC

Frank Raes blikt zondag in Studio 1 terug op de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League.

Kenners Peter Vandenbempt en Bob Peeters bespreken de twee zondagavondwedstrijden Charleroi-Standard en AA Gent-Zulte Waregem. De andere twee studiogasten komen uit die laatste wedstrijd: trainer van Zulte Waregem Francky Dury en verdediger van AA Gent Jonas De Roeck.

AA Gent begon ambitieus aan het seizoen. Voor voorzitter De Witte en trainer Michel Preud'homme was Europees voetbal een must, maar na een slechte heenronde stond AA Gent op de tiende plaats, ver weg van de beoogde Europese plaatsen. De jaarwisseling zorgde voor een ommekeer in Gent. De ploeg kon weer winnen en is ondertussen opgeklommen tot de vijfde plaats. De 1-4-overwinning tegen aartsrivaal Club Brugge vorig weekend deed Gent weer dromen van Europa.

Jonas De Roeck vormt samen met Stef Wils de centrale verdediging van AA Gent. De twee Vlamingen zorgen voor stabiliteit in de multiculturele Gentse ploeg. Zondag zullen ze veel werk hebben met de scherpe aanvallen van Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury ontpopte zich dit seizoen tot reuzendoder; ze won al vier keer tegen een ploeg uit de top vijf. Francky Dury is de man achter het succes van Zulte Waregem. Op vier jaar tijd hervormde hij Zulte Waregem van een amateurploeg tot een professionele eersteklasser. Ook Dury zelf maakte een hele ontwikkeling door; hij schoolde zich bij en liep stage bij Louis Van Gaal en AC Milaan. Bij veel Belgische topploegen is zijn naam al gevallen om trainer te worden voor volgend seizoen. Zondag vertelt Dury aan Frank Raes waar zijn ambities liggen.

Met de Waalse derby Charleroi-Standard sluit Studio 1 de 27e speeldag af. In het Stade de Pays de Charleroi moeten de Rouches hun heroverde leidersplaats verdedigen. Geen gemakkelijke opdracht, want Charleroi is een van de vier ploegen die dit seizoen al wonnen van de Rouches. De Zebra's zullen er alles aan doen om hun stunt van de heenronde te herhalen. Studio 1 brengt een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd.

Dokter Sokker trekt deze week de grens over. Ronald Koeman stelt zijn ideale Rode Duivels op. Hij wordt daarbij geholpen door Nederlands bekendste voetbalcolumnisten Jan Mulder en Hugo Borst. Ronald Koeman is ex-trainer van onder andere Ajax, PSV en Valencia. Bij Ajax was hij de coach die verantwoordelijk was voor het mislukken van Wesley Sonck. Benieuwd of Koeman nu wél gelooft in het scorend vermogen van Sonck.

Studio 1, zondag 22 maart om 23u op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties