RC Genk in één helft klaar met Tubeke

Fabian Morren
| 5 reacties

Racing Genk heeft zonder problemen Tubeke verslagen. De Limburgers waren aan de rust al klaar met het team van Albert Cartier.

Aanvankelijk liep het wat stroef bij de thuisploeg. Tom De Mul zorgde met enkele goeie voorzetten voor dreiging, maar Huysegems - en later ook Barda - kopten over. De beste kans voor Genk kwam er op het halfuur, maar Stein Huysegems mikte op de binnenkant van de paal.

Enkele minuten later kende Elyaniv Barda meer succes. Via een hoofd van een Tubeke-verdediger belandde de bal bij de Israëliër en die trapte de 1-0 tegen de touwen. In minder dan een kwartier telde Genk de bezoekers helemaal uit. Na opnieuw zwak verdedigen van Tubeke kwam de bal voor de voeten van Toth en door een bos van spelers ging de bal opnieuw binnen.

Tubeke was aangeslagen en kreeg nog voor de rust een derde goal tegen. Nemec legde terug op Anele, die met zijn schot doelman Ardouin geen kans gaf. Tubeke mocht met een illusie armer naar de kleedkamers. De hoop op nog meer doelpunten in de tweede helft bleek al snel ongegrond.

Genk nam gas terug en liet Tubeke beter in de wedstrijd komen. De bezoekers waren echter onmachtig, zeker voor doel. Dat leverde een matige tweede helft op met weinig doelgevaar en zonder goals. Al scoorde Karaça nog wel voor Tubeke, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.